Ελλάδα-Κόσμος

Μήνυμα Τζο Μπάιντεν: «Θα είμαστε νικητές – Θα κυβερνήσω ως Αμερικανός πρόεδρος»

Ιδιαίτερα ενωτικός παρουσιάστηκε ο Τζο Μπάιντεν, σε δηλωσή του λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ, στην οποία ξεκαθάρισε ότι οι Δημοκρατικοί θα είναι οι νικητές στις εκλογές των ΗΠΑ.

Eξέφραση την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα: «Όταν τελειώσει το μέτρημα, θα είμαστε νικητές», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα έως τις 23:30 το βράδυ της Τετάρτης, έχει προβάδισμα έναντι του Τραμπ, ενώ φέρεται να κερδίζει και το Μίσιγκαν, Πολιτεία-κλειδί.

«Στις φετινές εκλογές ψήφισαν περισσότεροι από 150 εκατομμύρια Αμερικανοί, οι περισσότεροι στην ιστορία των ΗΠΑ. Είναι εκπληκτικό αυτό. Και εάν έχουμε αμφιβολίες, δεν πρέπει να έχουμε για την κυβέρνηση αλλά για τους ανθρώπους».

«Μετά από μια μεγάλη νύχτα καταμέτρησης, είναι σαφές ότι κερδίζουμε αρκετές Πολιτείες ώστε να φτάσουμε τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να κερδίσουμε. Δεν είμαι εδώ για να ανακηρύξω πως κερδίσαμε. Όταν θα τελειώσει η μέτρηση των ψήφων, πιστεύω ότι θα είμαστε νικητές», είπε.

«Κάθε ψήφος πρέπει να μετρήσει», τόνισε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι αυτή θα είναι «μια νίκη για τη δημοκρατία και την Αμερική».

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι, μολονότι ήταν υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, θα κυβερνήσει «ως Αμερικανός πρόεδρος», τόσο για αυτούς που τον ψήφισαν, όσο και για εκείνους που δεν τον ψήφισαν.

 

Κέρδισε σε Ουινσκόνσιν και Μίσιγκαν

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Ουινσκόνσιν ανακοίνωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανακοινώνεται ότι «όλες οι ψήφοι έχουν καταμετρηθεί» και ότι «ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Ουισκόνσιν με 20.697 ψήφους».

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Παράλληλα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κερδίζει την Πολιτεία του Μίσιγκαν, εξασφαλίζοντας 16 εκλέκτορες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 48,6%.

Ετσι οι κρίσιμες πολιτείες που απομένουν αναφορικά με τον τελικό νικητών των αμερικανικών εκλογών είναι:

Τζόρτζια (16 εκλέκτορες 50,3% Τραμπ – 48,48% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 95%)
Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες, 50,09% Τραμπ – 48,69% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες, 55% Τραμπ – 43,06% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 75%)

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ο …πρωτάρης Παναργειακός – Iστορικές στιγμές των «Λύκων»

Ο ...πρωτάρης Παναργειακός - Iστορικές στιγμές των «Λύκων» (έρευνα του Κυριάκου Παναγιωτόπουλου) Μια ιδιαίτερα αξιόλογη…

2 ώρες πριν

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη Τον αγαπημένο μας μπαμπά, παππού, προ-παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ του Δημητρίου, ετών 90,…

3 ώρες πριν

6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

6 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η σφαγή των προξένων στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσεις κατά τη…

14 ώρες πριν

Εντυπωσιακό το “κάψιμο του Ιούδα” στο Τόλο Αργολίδας

Το "κάψιμο του Ιούδα" στο Τόλο Αργολίδας Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε για…

16 ώρες πριν

Πασχαλινές ευχές από τον γεωπόνο Αναστάσιο Πλατή

Πασχαλινές ευχές από τον Αναστάσιο Πλατή Χριστός Ανέστη! Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίζει…

22 ώρες πριν

Κάηκαν ΙΧ, τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα στο Τρίστρατο Άργους

Κάηκαν ΙΧ και τρακτέρ στο Τρίστρατο Άργους Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα…

22 ώρες πριν