Ματαιώθηκε η παρέλαση αυτοκινήτων στο Άργος – Δηλώσεις Καμπόσου

Με ΚΥΑ που υπογράφεται από 5 υπουργούς και δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απαγορεύεται πάσης φύσεως παρέλαση την 28η Οκτωβρίου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Η παράβαση μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως δύο ετών.

Όπως είναι γνωστό, στο Άργος και άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί μηχανοκίνητες παρελάσεις. Στο Άργος, ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος ανέφερε ότι η παρέλαση ματαιώνεται.

H δήλωση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών:

 

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι αποφασίζεται:

«Αναστολή της διενέργειας των πάσης φύσεως παρελάσεων κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου κατά το έτος 2020 σε όλη την Επικράτεια, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις από 30.9.2020 και 22.10.2020 εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παρ. 6 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020».

 

 

 

9 σχόλια

 1. Ένα ρίγος διαπέρασε το κορμί μου. Έτσι μου ρχεται να φορέσω τη φουστανέλα και να βγω για καφέ. Α ρε δήμαρχε πάλι μας συγκίνησες.

  • Παρε μαζι σου και το τριπολιτσιωτη που πηγε στη κιο να τη σωσει….να φορα και τη περικεφαλαια !!!!!!!! Μπας κ φερουμε νωριτερσ της αποκριες φετος !!!!!!!!!

 2. Ακούγοντας τις δηλώσεις του αγαπητού μας δημάρχου για την ματαίωση της μηχανοκίνητης παρέλασης μου γεννήθηκαν οι παρακάτω σκέψεις: 1ον: αυτοί οι 800 τόσοι οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους, που θα έβγαιναν στους δρόμους να κάνουν παρέλαση, το κυκλοφοριακό έμφραγμα που θα προκαλούσαν στο πολύπαθο κέντρο της πόλης μας, μια μέρα σαν τη σημερινή, αργία και υπό βροχή δεν το είχαν σκεφτεί; Που τα μισά αυτοκίνητα από αυτά που είχαν δηλώσει να έβγαιναν θα είχε φρακάρει το κέντρο της πόλης σε χρόνο dt. Οι υπεύθυνοι αυτής της παρέλασης δεν το είχαν σκεφτεί; Τι νομίζουν ότι είναι οι δρόμοι του Άργους; Τίποτα λεωφόροι;
  2ον: το να αποκαλείς ως αιρετός δήμαρχος με απαξιωτικό και ειρωνικό τόνο “αυτό” το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς με το περιεχόμενο του νομοθετήματος το οποίο δημοσιεύεται σ’ αυτό και σου απαγορεύει να κάνεις κάτι το οποίο είχες σκεφτεί και οργανώσει δεν σε τιμά ως πρώτο εκλεγμένο πολίτη αυτού του Δήμου. Δείχνει μάλιστα και ασέβεια απέναντι στους νόμους, τους πολιτικούς του προϊσταμένους, το κράτος και τους θεσμούς αυτής της χώρας. Αυτά και καλή μέρα να έχουμε.

 3. Όλα τα είχαμε, η μηχανοκίνητη παρέλαση μας μάρανε. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο το οποίο έζησα χθες (27/10) τόσο εγώ όσο και άλλοι φίλοι συνοδηγοί και το οποίο κράτησε σχεδόν όλη την ημέρα είχα χρόνια να το δω. Το κέντρο της πόλης απροσπέλαστο. Να μην μιλήσω για τους βασικούς άξονες, Καποδιστρίου, Δαναού, Βασ. Σοφίας, Ινάχου, Βασ. Κωνσταντίνου, Σιμιτζοπούλου, η Κορίνθου ψηλά στο ύψος του νοσοκομείου, ο ανατολικός Περιφερειακός και πολλοί άλλοι δρόμοι στους οποίους με δυσκολία γινόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Για θέσεις παρκαρίσματος δεν το συζητάμε, έχει καταντήσει ανέκδοτο το να μπορέσεις να βρεις.Κατά τ’ άλλα, καημός του πολυχρονεμένου δημάρχου μας ήταν η μηχανοκίνητη παρέλαση. Αναρωτιέμαι, ο αγαπητός μας δήμαρχος και οι συν αυτώ δημοτικοί σύμβουλοι δεν κυκλοφορούν με αυτοκίνητο; Το χάλι που επικρατεί δεν το βλέπουν ή δεν το καταλαβαίνουν; Ή μήπως με το φτωχό μυαλό τους θεωρούν ότι το έχουν λύσει ώστε το μόνο που τους απασχολούσε ήταν η μηχανοκίνητη παρέλαση;

  • Φιλε για το.παρκινγκ εχεις αδικο,υπαρχει προσφατο παρκινγκ διπλα στη λαικη κ πισω απο το ικα δημοτικο κ δωρεαν με φυλαξη,δεν σου αρκουν;; Μην τα ισοπεδωνουμε ολα,διαφωνω για την μηχανοκινητη παρελαση, αλλα μην μιλαμε για παρκινγκ,ας περπατησουμε κ 500 μετρα,θα μας φαει η χοληστερινη.

   • Αγαπητέ Πεζέ, άντε να συμφωνήσω μαζί σου ότι στο θέμα του πάρκινγκ ήμουν άδικος. Όσο καλοπροαίρετα όμως και να το δω, όταν έχω δουλειές στο κέντρο της πόλης και θελήσω να παρκάρω στα δύο δημοτικά πάρκινγκ το μεν ένα, πίσω από το ΙΚΑ είναι σε άβολη θέση. Άσε που για κάποιον που δεν είναι ντόπιος θα το ξετρυπώσει με δυσκολία ακόμη και αν ακολουθήσει τις πινακίδες. Για δε το άλλο, πίσω από τη λαϊκή αγορά, για να φτάσεις σ’ αυτό ερχόμενος από το κέντρο της πόλης πρέπει να κάνεις πόσους κύκλους. Να διασχίσεις τη μισή Φείδωνος, μετά να στρίψεις δεξιά στην Γεωργαντά, μετά δεξιά στην Καραϊσκάκη και τέλος αριστερά στην Ρούσσου. Αυτή είναι η συντομότερη διαδρομή. Και γιατί γίνεται αυτό; Γιατί αντί να αλλάξουν την κατεύθυνση του ζεύγους των οδών Πολυγένους και Ζωγράφου ώστε να προσεγγίζεις το πάρκινγκ κάνοντας δεξιά από τη Φείδωνος στο πλακοστρωμένο κομμάτι της Ζωγράφου, ο παράλληλος δρόμος στη λαϊκή είναι αυτός, και φτάνοντας στο Υποθηκοφυλακείο, να κάνεις λοξά αριστερά και μέσω της Πολυγένους να φτάνεις στο πάρκινγκ. Έλα μου όμως που τα φωτεινά μυαλά αυτής της πόλης ακόμη να αποφασίσουν την αλλαγή κατεύθυνσης των οδών Πολυγένους και Ζωγράφου. Ας μην μιλήσω για την προσέγγιση του πάρκινγκ πίσω από τη λαϊκή μέσω της οδού Μπελίνου όταν το πλακοστρωμένο κομμάτι της Ζωγράφου είναι κατειλημμένο από πάγκους της λαϊκής τις Τετάρτες και τα Σάββατα. Αυτό που γίνεται στην Μπελίνου είναι η απόλυτη ασυδοσία. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι κατεύθυνση θα έχει. Θα είναι μονόδρομος και προς ποια κατεύθυνση; Θα είναι διπλής κατεύθυνσης; Θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση; Όπως βλέπεις το έχω μελετήσει πολύ το θέμα και λύση από τους αρμοδίους ακόμη να δωθεί. Και η ταλαιπωρία των πολιτών αυτής της πόλης συνεχίζεται εις τον αιώνα.

    • εντάξει φίλτατε ,μην ξεχνάς πως ζεις στην αρχαιότερη πόλη της ευρώπης,,,,που σημαίνει κακή ρυμοτόμηση,που σημαίνει διάνοιξη δρόμων,κατεδάφιση μαντρών που ξεφυτρώνουν , επίσης έχεις δεί στην Φωρονέως πηγαίνοντας στο Ανδριάνειο υδραγωγείο ( πρώτο δικαστήριο του κόσμου) που υπάρχουν δυό μαντριά και κοτέτσια που καταπατούν το βουνό με τα συρματοπλέγματα και έκλεισαν την πρόσβαση στο αρχαιότερο σημείο κάνοντας το μη επισκέψιμο ?????? υπάρχουν πολλά θέματα στην Αρχαιότερη πόλη μας που δεν λύνονται απ τη μια μέρα στην άλλη, γίνονται έστω βηματάκια αλλά γίνονται, και η λύση το κυκλοφοριακού στη πόλη σημαίνει κατεδάφιση του ενός τετάρτου της πόλεως για κάποια μικρή λύση του προβλήματος ,,,ας τολμήσει η δημοτική αρχή να το κάνει, εκεί να δείς που θα ξεσηκωθούν όλοι με αγωγές και δικαστήρια και θα περάσουν καμιά 30αριά χρόνια για δικαίωση,,άρα λοιπόν μήπως πρέπει να γίνονται μικρά δημοψηφίσματα επιτέλους σε αυτή την πόλη τύπου ελβετίας για να δούμε προκοπή?????
     1. Διάνοιξη του Δρόμου απο αρχαίο θέατρο μέχρι τις παρυφές της πορτοκαλούσας στα πρανή του βουνού. 2. απαλλοτρίωση οικοπέδων γύρωθεν Αχαίου θεάτρου,3. κατεδάφιση και απαλλοτρίωση οικιών για διανοίξεις δρόμων. 4. υπόγεια διάβαση αρχαίου θεάτρου και σύνδεση αρχαίας αγοράς.5. ενοικίαση για δημοτικό πάρκινγ στην αρχή της δαναού ως δημοτική επιχ/ση του Δήμου με εισητήριο 2,00 ευρώ καλύπτοντας 8 θέσεις εργαζομένων, 6. αξιοποίηση κάστρου Λάρισας και μίσθωση χώρου αναψυκτηρίου. 7. Δημιουργία Ανώτατης σχολής Αρχαιολογίας ( υπάρχει έτοιμο κτίριο στο ΚΕΓΕ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ με όλες τις προδιαγραφές) 8. Παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού των αρχαιότερων πόλεων του κόσμου και ετήσιο Φεστιβάλ με θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις αρχαίου ελληνικού περιεχομένου,, δημοψηφίσματα λοιπόν για όλα τα παραπάνω και θα δείς φίλε ταλαιπορούμενε αργείε πόσο πολύ ψηλά θα ανέβει αυτή η πόλη σε όλα τα επίπεδα ζώντας πάλι την αίγλη του εμπορίου και της ευημερίας…θέληση και μεράκι χρειάζεται!!!!!!!!!!!!!!!

 4. O Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα,,αυτοι έφεραν τον κορονοϊο , αυτοί πτώχευσαν την χώρα ,έχουν μεγάλη ευθύνη για τα 40 χρόνια που μας κυβερνούν !!!!!!! να φύγουν τώρα απ τη κυβέρνηση!!!!!!

  5
  5
 5. Αυτη τη κυβερνηση δεν στηριζεις Δημαρχε ;;;;; Οικογενεια σου ειχες πει καποτε στον Κεφαλογιαννη !!!!! Αρα προς τι οι φωνασκιες κ ο αλληλοσπαραγμος ;;;; Για τον Κουλη που κυβερνα δεν ειπες κατι ……..εγω ειμαι μαζι σου,,ηρθε η ωρα ομως να το ξεκαθαρισεις ..εισαι με το Κουλη και την πασοκοκουστωδια του ;;; Η ο ανεξαρτητος Δημαρχος του 65% ……..Που αν γινεις πραγματικα ανεξαρτητος κ αντιταχθεις απο αυτη τη φαρα του Μητσοτακαιικου θα ξεπερασεις το 80/%%%%%% την αλλη τετραετια.

  3
  11

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια