Αυτός είναι ο πιο άθλιος δρόμος της Αργολίδας… Ταλαιπωρία και κίνδυνοι για οδηγούς και αυτοκίνητα

Ο πιο άθλιος δρόμος της Αργολίδας, και μάλλον ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι αυτός που οδηγεί στην Άνω Ζόγκα, την Κρύα Βρύση, το Κρυονέρι, το Τουρνίκι και άλλους οικισμούς.

Για πολλά χρόνια τώρα ο δρόμος είναι εγκαταλελειμμένος από την Πολιτεία και δημιουργεί όχι μόνο προβλήματα αλλά και κινδύνους για τους οδηγούς, τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα.

Πρόκειται για τον δρόμο που περνά από το Ελληνικό και το προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα. Μέχρι εκεί όλα καλά. Μάλιστα, πρόσφατα «έπεσε» και άσφαλτος για μερικές δεκάδες μέτρα μετά τον Άγιο Ιγνάτιο (γιατί άραγε και από ποιους;). Όμως από εκεί και πάνω το χάος…

Ένας …«ασφαλτοχωματόδρομος» αρκετών χιλιομέτρων με φθαρμένη ή εντελώς κατεστραμμένη άσφαλτο, με εκατοντάδες λακκούβες… Σε πολλά σημεία (κυρίως στροφές) στενεύει λόγω κατολισθήσεων και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος. Πρόκειται για τύχη που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα.

Μπορεί τα χωριά – οικισμοί που βρίσκονται εκεί να είναι ακατοίκητα το χειμώνα, όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει συνεχής κυκλοφορία στο δρόμο ολόκληρο το χρόνο. Υπάρχουν πάρα πολλά κτήματα με ελιές και οι ιδιοκτήτες τους τα επισκέπτονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και πολύ περισσότερο την περίοδο της συγκομιδής.

Τα καλοκαίρια αλλά και τα σαββατοκύριακα πολλοί είναι οι κάτοικοι που ζουν σε αυτά ενώ υπάρχει και μεγάλη επισκεψιμότητα από περιηγητές.

Οι κάτοικοι και οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής απευθύνουν έκκληση σε Δήμο και στην Περιφέρεια και ζητούν να μεριμνήσουν ώστε άμεσα να γίνει αποκατάσταση του δρόμου για να γλιτώσουν από την ταλαιπωρία, τις ζημιές στα αυτοκίνητά τους και φυσικά τα ατυχήματα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν ένα μέρος από την τραγική κατάσταση: