Η παρουσίαση του βιβλίου «Τα κβάντα της ελπίδας» του Γιάννη Ρούσου στο Ναύπλιο

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ρούσου «Τα κβάντα της ελπίδας» παρουσιάστηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στο “Φουγάρο” στο Ναύπλιο.

Για το βιβλίο (το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Ελκυστής”) μίλησε ο Δρ. Κοινωνιολογίας και πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας Γιώργος Κόνδης και ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ αποσπάσματα από αυτό διάβασαν η Ντίνα Καλογεροπούλου και ο Στέλιος Καρατάσος.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ρούσος: “Αφορμή για την κεντρική ιδέα αυτού του βιβλίου ήταν ένας περίεργος εφησυχασμός μέσα σε προβληματικές καταστάσεις, που παρατηρούσα σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Βρισκόταν στο μυαλό μου αρκετά χρόνια, λοιπόν. Η πλοκή της ιστορίας απαιτούσε προσοχή στις λεπτομέρειες, καθώς αυτές συνέδεαν το παρελθόν με το παρόν και εξηγούσαν τα κίνητρα και τους στόχους του κάθε χαρακτήρα. Ολοκληρώθηκε μέσα σε δεκαοκτώ μήνες περίπου, αλλά θα πρέπει να ομολογήσω πως δεν έγραφα πάντα με τον ίδιο ρυθμό, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.”.

Ο Γιάννης Ρούσος γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1973 στην Αθήνα. Κατοικεί στο Ναύπλιο και έχει δύο γιους. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα θεατρικά έργα του με τίτλους: Τζόγια («Δωδώνη»), Ποτέ το τελευταίο τσιγάρο («Δωδώνη»), Πάροδοι (τόμος που περιλαμβάνει τα κείμενα: «Περάσματα», «1124. Μην υποτιμήσει τη μισαλλοδοξία του πλησίον σου», «Παρακοιμώμενοι» και «Ξηρά τροφή για το ξημέρωμα»),  Άρχοντας βασιλιάς. Κείμενό του έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή διηγημάτων των εκδόσεων «Ιανός» με τίτλο: «Η Αθήνα και το βιβλίο».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια