O Ανδριανός στηρίζει Σταϊκούρα στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συζητάμε σήμερα την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς λόγω των εσωκομματικών ζητημάτων που έχει και προφανώς λόγω των πολιτικών αδιεξόδων του. Γιατί αυτό το κάνει μέσα σε ένα πολιτικό και κοινωνικό κλίμα με ιδιαίτερα και κρίσιμα χαρακτηριστικά:

Ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται κυρίως από την έκτακτη ανάγκη διαχείρισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της τόσο στη δημόσια υγεία, όσο και στην οικονομία, καθώς και από την ανάγκη διαχείρισης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μέσα σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη συγκυρία, η αξιωματική αντιπολίτευση έκρινε σκόπιμο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για το συγκεκριμένο ζήτημα του νέου πτωχευτικού κώδικα και εναντίον του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου, του Υπουργού Οικονομικών.

Βεβαίως, αυτό είναι θεσμικό, συνταγματικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης. Όμως, ταυτόχρονα, δικαίωμα και προνόμιο των πολιτών είναι να κρίνουν τις πρωτοβουλίες των πολιτικών δυνάμεων, τόσο ως προς την εσωτερική τους συνέπεια, όσο και ως προς το βαθμό που αυτές όντως εξυπηρετούν το συλλογικό καλό και ιδίως το καλό των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αναρωτηθείτε λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πώς κρίνουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την πρωτοβουλία σας αυτή.

Γιατί η κοινωνία, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειονότητα και μάλιστα ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και εκλογικές συμπεριφορές, λένε σήμερα ευτυχώς που, με όλες τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, στο τιμόνι της χώρας είναι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Και ιδιαίτερα στο πεδίο της εθνικής οικονομίας, του οποίου προΐσταται ο Χρήστος Σταϊκούρας, η διαφορά ανάμεσα στα αποτελέσματα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης από την προηγούμενη, είναι προφανής:

Μέσα σε λίγους μήνες μετά τις εκλογές, η οικονομία σταθεροποιήθηκε και εισήχθη σε θετική αναπτυξιακή τροχιά. Με άξονες τη μείωση της φορολογίας, την υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, και τη δυναμική προώθηση των επενδύσεων αποκαταστάθηκε το θετικό οικονομικό κλίμα, όπως καταδεικνύεται στις συμφωνίες για την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών έργων στη χώρα μας, αλλά και στα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια με τα οποία μπορεί πλέον η Ελλάδα να δανείζεται.

Αλλά και μετά την έλευση της πανδημίας, η αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα της σημερινής κυβέρνησης καταδείχθηκε πέραν πάσης αμφισβήτησης, με στοχευμένα μέτρα που περιορίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης, ιδίως στα νοικοκυριά που πλήττονται περισσότερο, και θέτουν τα θεμέλια για μια δυναμική ανάκαμψη και ανάπτυξη, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η υγειονομική έκτακτη ανάγκη.

Μέσα σε μια πρωτόγνωρη παγκοσμίως συνθήκη, η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο, έχοντας να κινηθούν σε αχαρτογράφητα νερά, όχι μόνο διασφάλισαν σημαντικούς πόρους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, αλλά επέδειξαν πλήρη ετοιμότητα για τη διαρκή επικαιροποίηση των συγκεκριμένων και στοχευμένων μέτρων στήριξης των πληττόμενων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.

Οι πολίτες είναι λοιπόν σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συνέβαινε αν στη θέση του Χρήστου Σταϊκούρα και της σημερινής κυβέρνησης, καλούνταν να διαχειριστούν αυτή την πρωτόγνωρη κρίση τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και μάλιστα ο τότε Υπουργός Οικονομικών τόνιζε ότι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα να γίνουν 25 χιλιάδες πλειστηριασμοί.

Όπως επίσης, είναι σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά τον αίολο και μικροκομματικό χαρακτήρα που έχουν οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης όταν, για να αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα, η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σε μια διπλά κρίσιμη για τη χώρα και την κοινωνία συγκυρία, που σημαδεύεται από την κρίση της πανδημίας και την τουρκική επιθετικότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα, επιλέγοντας μάλιστα ως αφορμή ένα ζήτημα στο οποίο τα έργα και οι ημέρες της την ακυρώνουν και οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να την ακολουθήσουν.

Η κυβέρνηση βεβαίως θα συνεχίζει να κάνει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τη δουλειά της, για να κλείσουμε οριστικά τις πληγές που άνοιξε στην κοινωνία μας η δεκαετής κρίση και να διασφαλίσουμε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας.

Κλείνω, με την ευχή αυτή η πολλαπλώς άστοχη πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη σηματοδοτήσει την έναρξη μιας ευρύτερης μικροκομματικής στρατηγικής όξυνσης και πόλωσης, ιδίως μάλιστα στα πεδία εκείνα, όπως η εξωτερική πολιτική, που ιδιαίτερα σ’ αυτή την συγκυρία είναι απολύτως αναγκαίο η δημοκρατική πολιτική τάξη της χώρας να επιδείξει ωριμότητα, και αν όχι ομοψυχία, τουλάχιστον βούληση ειλικρινούς εθνικής συνεννόησης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ρομά πετροβολούσαν κτήρια αλλά και ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ν. Κίου – Πολλές σπασμένες τζαμαρίες

  Πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, μικρή ομάδα από Ρομά που βρισκόταν στο δρόμο Άργους-Νέας Κίου, βρήκε τον δικό της (ανόητο) τρόπο...

Στελέχη ΝΔ: “Δεν επιστρέφει τελικά στo κόμμα ο Δημήτρης Καμπόσος”

Ρπορτάζ: www.ethnos.gr Δυσαρέσκεια τόσο για τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο όσο και για τον βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντίνο Βλάση εκφράζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή...

Ο Δ. Ορφανός σε εκδήλωση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Το παρών έδωσε ο Δημήτρης Ορφανός στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων-επικεφαλής της παράταξης...

Ρομά πετροβολούσαν κτήρια αλλά και ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ν. Κίου – Πολλές σπασμένες τζαμαρίες

  Πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, μικρή ομάδα από Ρομά που βρισκόταν στο δρόμο Άργους-Νέας Κίου, βρήκε τον δικό της (ανόητο) τρόπο...

Στελέχη ΝΔ: “Δεν επιστρέφει τελικά στo κόμμα ο Δημήτρης Καμπόσος”

Ρπορτάζ: www.ethnos.gr Δυσαρέσκεια τόσο για τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο όσο και για τον βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντίνο Βλάση εκφράζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή...

Ο Δ. Ορφανός σε εκδήλωση στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Το παρών έδωσε ο Δημήτρης Ορφανός στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων-επικεφαλής της παράταξης...

Ο εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Ναυπλίου

Στο ναό του Γεννεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο, έγινε το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος...

Άργος: Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για Έλληνες Εβραίους, Πόντιους, Μικρασιάτες

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου, αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής, έγιναν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην...

Το βιβλίο των Κόνδη-Olivier παρουσιάστηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη “Ο Παλαμήδης”

Με την παρουσία πλήθους κόσμου (ο οποίος δεν χώρεσε στην κεντρική αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης"), έγινε το βράδυ του Σαββάτου 3...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Χρωστάς σε σένα γυναίκα» παρουσιάστηκε στο Άργος

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Χρωστάς σε σένα γυναίκα» παρουσιάστηκε στην...

Ασφαλτοστρώσεις στο Ηλιόκαστρο

Στην κοινότητα Ηλιοκάστρου, ολοκληρώνονται εργασίες οδοποιίας με επισκευή των...

Η πρόβλεψη του καιρού για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα Τετάρτη 7...

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ, στην Τίρυνθα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας "Δεσμοί Αίματος" διοργανώνει...

Ο Π. Νίκας παρουσίασε στο Ναύπλιο το διεθνές συνέδριο “TBEX Europe-Peloponnese” που θα γίνει τον Μάιο

“Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

Εικόνες: Η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, ο Πάπας Παύλος...