Αργολίδα: Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους – Ποιο είναι το πρόστιμο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου διασποράς.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Το ΦΕΚ περιλαμβάνει όλα τα μέτρα αναλυτικά τα οποία προβλέπονται για κάθε ένα από τα τέσσερα επίπεδα: ετοιμότητας (1), επιτήρησης (2), αυξημένης επιτήρησης (3) και αυξημένου κινδύνου (4).

Η Αργολίδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μέτριο επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης (2).

Σε όλα τα επιδημιολογικά επίπεδα επιβάλλεται μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με το χαμηλό ή το μέτριο επιδημιολογικό επίπεδο (1 και 2) όπως η Αργολίδα, επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με το υψηλό ή το πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο (3 και 4) επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως της συνδρομής της προϋπόθεσης τήρησης απόστασης, καθώς και σε όλους τους χώρους εστίασης και κέντρων διασκέδασης, εξαιρουμένων των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων τα παιδιά ηλικίας κάτω 4 ετών

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας στους χώρους που προβλέπεται από τα μέτρα είναι 150 ευρώ.