ΤΟΜΥ Άργους: Συνταγογράφηση για ψηφιακή μαστογραφία και υπέρηχο μαστού όλο το Νοέμβριο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου), η 1η ΤΟΜΥ Άργους (Δαναού 43) θα πραγματοποιεί όλο το Νοέμβριο συνταγογράφηση για προληπτική ψηφιακή μαστογραφία και υπέρηχο μαστού (επί ενδείξεων) χωρίς ραντεβού, σε γυναίκες άνω των 40 ετών και στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Η εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων και εγγεγραμμένων στη μονάδα ατόμων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, προς αποφυγή συγχρωτισμού στα πλαίσια διασφάλισης της δημόσιας υγείας λόγω του COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 2751069603.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεταια από τη συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Άργους Ελίνα Παπαδοπούλου (Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός, Επιμελήτρια Ά ΕΣΥ):

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος μεταξύ των γυναικών, ο οποίος επηρεάζει κάθε χρόνο 2,1 εκατομμύρια γυναίκες και προκαλεί επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με καρκίνο μεταξύ των γυναικών.

Ωστόσο ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πια αθεράπευτη ασθένεια, επομένως όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν τον εαυτό τους και να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία.Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση, την μαστογραφία καθώς και τον υπέρηχο μαστού.

Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας της νόσου έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο με αποτέλεσμα να μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Επειδή η συχνότητα του καρκίνου του μαστού αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας, η Διεθνής Ιατρική Κοινότητα προτείνει η πρώτη μαστογραφία να γίνεται ανάμεσα στην ηλικία των 35-40 ετών (η οποία αποτελεί εξέταση αναφοράς), ενώ μετά την ηλικία των 40 ετώνσυνίσταται ο έλεγχοςμε μαστογραφίαανά δυο έτη και ετησίως μετά τα 50.

Γυναίκες αυξημένου κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού πρέπει να εντάσσονται σε προγράμματα εντατικού προληπτικού ελέγχου.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια