Ο Παππάς έγινε λαγός και καταζητείται από την ΕΛΑΣ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης στο www.news247.gr

Την επιλογή να ταλαιπωρήσει δικαστικές και διωκτικές Αρχές όπως και το 2013 ακολούθησε ο Χρήστος Παππάς εκ των καταδικασθέντων με την κατηγορία διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ενώ οι συγκατηγορούμενοί εμφανίστηκαν αυτοβούλως και οικειοθελώς, εκείνος επέλεξε την φυγή, την «σιγή ασυρμάτου» και την άρνηση παράδοσης, με αποτέλεσμα πλέον και επισήμως να αναζητείται για να συλληφθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία. Άλλωστε σύμφωνα με τον συνήγορό του, έκανε την επιλογή αυτή, σε αυτή τη φάση, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Ήδη η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει εφόδους σε τρεις από τις τέσσερις οικίες ιδιοκτησίας του, οι τρεις στην Αττική, (Παπάγου, Ίλιον) και μία στα Ιωάννινα που αναμένεται. Πλέον όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τον εντοπισμό του φυγόποινου υψηλόβαθμου στελέχους και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, οποίος βέβαια είναι απορίας άξιο που δεν είχε …«ουρά» από την Αστυνομία, αφού οι τάσεις που είχε να ταλαιπωρεί τις Αρχές ήταν γνωστές από το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν συλληφθεί αρχικά 10 άτομα που βρίσκονταν παρόντες στη δίκη και οδηγήθηκαν στο Μεταγωγών και ακολούθησαν οι οικειοθελείς εμφανίσεις των υπολοίπων 24, ανάμεσά τους και όλοι οι συγκατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκονται κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, καθώς επίσης ένας στην Κέρκυρα και ένας στην Θεσσαλονίκη. Για τον Γιάννη Λαγό θα ακολουθηθεί ειδική διαδικασία που περιλαμβάνει την άρση ασυλίας από το ευρωκοινοβούλιο. Για τον Γιώργο Ρουπακιά που παραμένει φρουρούμενος σε κατ’ οίκον περιορισμό η διαδικασία είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων με ταυτόχρονη εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης και την μεταγωγή του.

Ως προς την διαδικασία που υπολείπεται, αύριο αναμένεται κατόπιν συνεννόησης με τον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών να οδηγηθούν ενώπιον του οι καταδικασθέντες για την εκτέλεση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και τον προσδιορισμό των Φυλακών που θα οδηγηθεί ο καθένας, με το πρώτο ρόλο να φαίνεται να διαδραματίζουν οι Φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου.

Όσοι δεν είχαν σημανθεί από το παρελθόν θα οδηγηθούν για φωτογράφιση και δακτυλοσκόπηση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ για όσους ήδη έχει συμβεί αυτό από παλιά δεν χρειάζεται εκ νέου σήμανσή τους, θα οδηγηθούν στο Μεταγωγών και από εκεί θα πάρουν τον δρόμο των Φυλακών, μπαίνοντας έτσι και η κατακλείδα σε μία υπόθεση που ταλάνισε όσο λίγες την σύγχρονη ελληνική ιστορία.