Συνάντηση Πουλά με φορείς που αντιτίθενται στη λειτουργία πυρηνελαιουργείων στον πρώην Δήμο Ασίνης

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση, σε συνάντηση με την «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά της Λειτουργίας Πυρηνελαιουργείων στην περιοχή μας», στο Τολό.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τον ενημέρωσαν για την ανησυχία τους και την έντονη αντίθεση τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια χωροθέτησης πυρηνελαιουργείου στην περιοχή. Γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την μόλυνση του περιβάλλοντος και θα επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Πουλάς:

“Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός ότι η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελαιοπαραγωγικής δραστηριότητας του νομού. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με περιβαλλοντικούς και χωροταξικούς κανόνες, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και παράλληλα θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για την μετεγκατάστασή τους και την προσαρμογή τους στην περιβαλλοντική νομοθεσία”.

Κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η απρόσκοπτη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σε πλήρη αρμονία όμως με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τάσσομαι στο πλευρό των κατοίκων του παλαιού Δήμου Ασίνης και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής τους και θα υποστηρίξω κάθε νόμιμη ενέργεια τους.”

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια