Είμαστε διατεθειμένοι να εθιστούμε στον εμπαιγμό; (γράφει ο Δημ. Βαρνάβας)

του Δημήτρη Βαρνάβα, μέλους στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Αδυνατεί ο νους του ανθρώπου να συλλάβει πώς μπορεί ν΄ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μία μείζονα υγειονομική κρίση, όπως η τωρινή πανδημία, ελαττώνοντας (ναι ελαττώνοντας!) τις δαπάνες υγείας στον προϋπολογισμό.

Δείτε με τα μάτια σας το απίστευτο και εξωφρενικό αυτό γεγονός.

Ανοίξτε το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού 2021 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας (κλικ εδώ). Πάτε στη σελίδα 31, όπου καταγράφεται το σκέλος εξόδων στο ισοζύγιο Νοσοκομείων-ΠΦΥ. Στην εκτίμηση δαπανών, όπως αυτές πρόκειται να διαμορφωθούν στα τέλη του 2020, αναγράφεται ποσό 2735 εκατ €. Στην επόμενη στήλη, όπου αποτυπώνεται η πρόβλεψη για το 2021, αναγράφεται ποσό 2704 εκατ. €.

Τουτέστιν προβλέπεται μείωση 35 εκατ. ευρώ στις δαπάνες υγείας κατά το επόμενο έτος!

Αλλοίμονο. Δεν είναι το μόνο τραγικό στοιχείο στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε.

Η υπόσχεση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για 4000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία δεν αποτυπώνονται σε κανένα σημείο του προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα ο κ. Σκυλακάκης δηλώνει στη Βουλή, ότι δεν μπορούν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις το 2021, αλλά ο κ. Θεοδωρικάκος, στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, υπόσχεται 2600 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία το 2021.

Φαίνεται λοιπόν πως τα κυβερνητικά στελέχη εθίστηκαν στο ψέμα. Το ερώτημα είναι εάν εμείς είμαστε διατεθειμένοι να εθιστούμε στον εμπαιγμό..

Δημήτρης Βαρνάβας

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια