Εργατικό ατύχημα σε πυρηνελαιουργείο – Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας

Σχετικά με το σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε το πρωί της Δευτέρας σε πυρηνελαιουργείο της Αργολίδας με τραυματισμό εργαζόμενου, εξέδωσε ανακοίνωση το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας.

Ο εργαζόμενος, έπεσε από ύψος 10 περίπου μέτρων, όπου εκτελούσε εργασίες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, χωρίς ωστόσο να χάσει τις αισθήσεις του. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Άργους.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας:

Σήμερα το πρωί, συνέβη ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις πυρηνελαιουργείου στο Ναύπλιο. Είναι προφανές ότι και αυτό το εργατικό ατύχημα δεν οφείλεται στην “κακιά ώρα”, ούτε σε αμέλεια και απροσεξία του συναδέλφου.

Έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά σε  χώρους δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που δολοφονεί ή σακατεύει τους εργαζόμενους στο βωμό του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι τραγικές έλλειψης και η ανεπάρκεια μέτρων Υγιεινής και Ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, η υποστελέχωση και απαξίωση από το κράτος των ελεγκτικών μηχανισμών, είναι οι αιτίες της τεράστιας αύξησης των εργατικών ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Απαιτούμε από την εργοδοσία και με ευθύνητης κυβέρνησης:

  • Να λάβει όλα τα μέτρα προστασίας για να μη συμβεί άλλο ατύχημα στο εργοστάσιο.
  • Να φροντίσει και να αναλάβει το κόστος για ό,τι χρειαστεί ο συνάδελφος μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του από το ατύχημα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εντατικοποίηση των ελέγχων από το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τόσο στα πυρηνελουργεία, όσο και σε όλους τους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε την τήρηση όλων των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, να δημιουργήσουμε επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Μόνο με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη, με το Συνδικάτο μας, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να γυρίζουμε όλοι υγιείς στα σπίτια μας.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΛΙΖΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια