Επισημάνσεις Χειβιδόπουλου για τον Ανάβαλο με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια στα Φίχτια

Ενόψει των εγκαινίων του αρδευτικού έργου στα Φίχτια από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις:

Σήμερα με πολύ χαρά διάβασα στα τοπικά ΜΜΕ, ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης θα εγκαινιάσει μαζί με τον Περιφερειάρχη Π. Νικα ένα αρδευτικό έργο του Αναβάλου στα Φίχτια.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ενημερώσω ότι:

• Το έργο αυτό είναι ένα δευτερεύον δίκτυο που θα ανακουφίσει ομως μια μεγάλη έκταση στα Φιχτια, στις Μυκηνες και το Μοναστηράκι. Το έργο αυτό μελετήθηκε επί της θητείας μου, δημοπρατήθηκε κι ολοκληρώθηκε η προμήθεια των υλικών (σωληνες κλπ) που παραδόθηκαν στο ΤΟΕΒ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ (κύριος του έργου) και η νέα Περιφερειακή Αρχή ανέθεσε την εκσκαφή και ολοκλήρωσε το έργο.
Εκκρεμεί η ολοκλήρωση της μελέτης και ανάλογο έργο από α/σ ΜΑΛΑΧΙΑ προς Μπόρσα όπως έχει σχεδιασθεί.

• Εκκρεμεί η δημοπράτηση του υποέργου: «Βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φιχτια Ν. Αργολίδας» που περιλαμβάνει και τον αγωγό Μοναστηράκι – Φιχτια και τα υπολοίπα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό, προϋπολογισμού 7.896.000 € που εντάχθηκε ως υποέργο στο μεγάλο έργο του Αναβάλου από την προηγούμενη κυβέρνηση με μελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μετά από σκληρό αγώνα των αγροτών της περιοχής.

• Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού αρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό & Δήμο Μηδέας Ν. Αργολίδας» προϋπολογισμού περίπου 12 εκ. €, από το 2012 .

• Τα έργα του Αναβάλου έχουν δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει και την ευθύνη υλοποίησής τους, μετά από μελέτη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας επι Νομαρχίας Β. Σωτηροπούλου. Περιμένουμε από τον κ. Υπουργό την επίσπευση της ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου και την δημοπράτηση του υποέργου (Νοέμβρη 2020) όπως σχετικά δεσμεύθηκε μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον κ. Ανδριανό. Δυστυχώς οι καθυστερήσεις από τις υπηρεσίες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα έργα του Αναβαλου, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αγρότες τις περιοχής.

• Κατά τη διάρκεια της θητείας μας πιέσαμε πάρα πολύ ολες τις κυβερνήσεις, για την ολοκλήρωση των έργων του Υπουργείου Αγροτικης Αναπτυξης, βοηθήσαμε στην διόρθωση διαφόρων ατελειών της αρχικής μελέτης με δαπάνες της Περιφέρειας και δημοπράτησαμε κι ολοκληρώσαμε συμπληρωματικά αρδευτικά έργα των δικτύων του Αναβάλου με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και Ιδιους Πόρους, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6 εκ. € (Αντλιοστάσιο Ήρας, Αρδευτικό Μαραθιάς, Δεξαμενή Ακοβας, Αγωγός Ιριων κ.α.)

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια