Επίσκεψη Α. Πουλά στο νοσοκομείο «Σωτηρία» – “Συνεχίζουμε με ευθύνη για την αναγέννηση του ΕΣΥ”

Αντιπροσωπεία του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής με τον Κώστα Μπαργιώτα γραμματέα του Τομέα Υγείας, τον Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά, υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Υγεία, και τους αν. γραμματείς του τομέα Σωτήρη Ζώτο, Γιάννη Βλασερό και Βούλα Γεωργάκη επισκέφθηκε την Παρασκευή το Νοσοκομείο Σωτηρία και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, την Διευθύντρια της ΜΕΘ και την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας για τη νέα πολυδύναμη ΜΕΘ που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και εγκαινιάζεται τη Δευτέρα.

Εγκαίρως από τον Μάρτιο το Κίνημα Αλλαγής με πρόταση της Φώφης Γεννηματά στον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την συνδρομή του κοινοβουλίου για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η Βουλή ανέλαβε την κατασκευή νέας ΜΕΘ δυναμικότητας 50 κλινών που θα τεθούν σταδιακά σελειτουργία,με μετακινήσεις 25 Ιατρών βασικών ειδικοτήτων από μεγάλα Νοσοκομεία τωνΑθηνών μέχρι την ολοκλήρωση νέων προσλήψεων.

Πρόκειται στην ουσία για την πρώτη ουσιαστική προσθήκη νέων κλινών ΜΕΘ στην Αττική σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις με σύγχρονες προδιαγραφές και η έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών σε λίγους μήνες δείχνει ότι η διακομματική συνεννόηση μπορεί να επιτύχει πολλά στην Υγεία.

Με την πανδημία σε κρίσιμη Φάση το Κίνημα Αλλαγής επαγρυπνεί και με αίσθημα ευθύνης προτείνει λύσεις και επισημαίνει εγκαίρως κενά και παραλήψεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες των προσλήψεων μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού και επιτέλους να παρουσιάσει σχέδιο ανάσχεσης της πανδημίας στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους και τον Δημόσιο Τομέα Υγείας που αποτελεί την μόνη ασπίδα προστασίας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια