Υπάλληλοι του Δήμου Άργους δίνουν το κακό παράδειγμα (αλλά και μια ευτυχής πρωτοβουλία)

Στις 7.50 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, ένα μαύρο βαν του Δήμου Άργους πάρκαρε ολοκληρωτικά επί του πεζοδρομίου απέναντι από το Νέο Φαρμακείο (οδός Καποδίστρια) κλείνοντας φαρδιά-πλατιά την είσοδο του γκαράζ στο σπίτι μου. Περίμενα επί είκοσι λεπτά μήπως και ο οδηγός για κάποια επείγουσα αποστολή του είχε παρκάρει προσωρινά το αυτοκίνητο. Αλλά δεν επρόκειτο περί αυτού. Σημειώνω ότι γύρω στις 8 έρχονται οι μαθητές για το Α’ Δημοτικό Σχολείο συνοδευόμενος συχνά από τους γονείς τους. Και ήταν αναγκασμένοι να περνούν στο κατάστρωμα του δρόμου. Η ώρα έφθασε 8.40 οπότε και αναγκάστηκα να καλέσω την Άμεση Δράση και το Δήμο Άργους. Η Άμεση Δράση έστειλε περιπολικό και στο Δήμο με παρέπεμψαν στο γραφείο του Δημάρχου, όπου και τηλεφώνησα. Μια ευγενική κυρία μου απάντησε ότι καταγράφει το γεγονός. Η ώρα έφθασε 9, ξανατηλεφώνησα στο γραφείο του Δημάρχου και η ευγενική κυρία  μου είπε το εξής απίθανο: «κάντε υπομονή, ο οδηγός μέσα στην ημέρα θα εμφανισθεί»! Της είπα ότι αυτό είναι απίστευτο αφού θέλω να κάνω χρήση του γκαράζ. Από ότι διαπίστωσα το μαύρο βαν έφυγε περίπου μιάμιση ώρα αφότου είχε παρκάρει.

Και αυτά συμβαίνουν όταν από το Δήμο αναλαμβάνεται η θετική πρωτοβουλία να μπει ένα τέρμα στη ρυπαντική ασυδοσία που επικρατεί στο Άργος. Αφίσες, ακόμη και δημοσίων υπηρεσιών, αναρτώνται παντού, γκράφιτι ρυπαίνουν τοίχους και σκουπίδια πετώνται έξω από τους κάδους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Βασιλίσσης Σοφίας οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας με γραφεία σε αυτό το δρόμο έχουν γεμίσει με γκράφιτι τοίχους σπιτιών και περιβόλων, ακόμα και το τοίχο του Δημαρχείου. Συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία και περιμένουμε να δούμε πώς θα μεθοδευθεί στην πράξη, με την εφαρμογή επιτέλους των κείμενων νόμων και διατάξεων. Τελειώνω με το ότι έχει επικρατήσει ασυδοσία ως προς το παρκάρισμα και το κλείσιμο των εισόδων γκαράζ. Αν οποιοσδήποτε τολμούσε να παρκάρει στις εισόδους γκαράζ των παραβατών, είμαστε σίγουροι ότι βίαιη θα ήταν η αντίδρασή τους. Γι’ αυτό ζητούμε, επειδή πολλοί είμαστε οι παθόντες, θα εφαρμοστούν και σε αυτή τη περίπτωση οι κείμενες νομοθεσίες.

Βασίλης Κ. Δωροβίνης

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια