Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα πατώματα με πατώματα laminate

Κατά την ανακαίνιση κατοικίας θα πρέπει να σκεφτείτε, εκτός των άλλων, το είδος των πατωμάτων που θα επιλέξετε για κάθε χώρο. Φυσικά, δεν ταιριάζουν όλα τα είδη σε όλους τους χώρους. Έτσι, για παράδειγμα, στο κόστος ανακαίνισης μπάνιου(με βάση την DG https://www.dynamicgroup.gr/anakainisi-mpaniou/) συνήθως περιλαμβάνεται η τοποθέτηση πλακιδίων, ενώ για το σαλόνι ή τα υπνοδωμάτια επιλέγονται τα ξύλινα πατώματα.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια επιλέγονται όλο και συχνότερα τα πατώματα laminate κατά τις ανακαινίσεις των σπιτιών, καθώς αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα σπίτιπου είχε μωσαϊκό και θέλουμε να ανανεώσουμε την όψη του.

Τα ακριβώς είναι όμως τα πατώματα laminate;

Τα laminate πατώματα είναι ουσιαστικά δάπεδα με σκληρή επιφάνεια, τα οποία μοιάζουν πραγματικά πολύ με ξύλινο πάτωμα. Πιο συγκεκριμένα, τα πατώματα laminate κατασκευάζονται από αληθινό ξύλο που έχει ανακυκλωθεί σε μορφή υψηλά πεπιεσμένης μοριοσανίδας. Από το ίδιο υλικό που παράγονται τα πατώματα laminate παράγονται τα ντουλάπια της κουζίνας μας. Η αρχική ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθούν σε αντικατάσταση των ξύλινων πατωμάτων ως μια πολύ πιο οικονομική επιλογή.

Ας ρίξουμε μια ματιά όμως στους λόγους που κάνουν τα πατώματα laminate την αγαπημένη μας επιλογή:

  • Απίστευτη ποιότητα

Τα laminate πατώματα έχουν εξελιχθεί πολύ όσον αφορά την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια στο χρόνο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στα πατώματα, ειδικά αν πρόκειται για χώρους όπου υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια.

Η κατασκευή αυτού του υλικού είναι τέτοια που δίνει στα πατώματα την σταθερότητα που χρειάζεται ένα πάτωμα. Ακόμη, δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στην υγρασία και δεν δημιουργούνται ρωγμές, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί άμεσα επισκευή ή και αντικατάσταση.

  • Εύκολη συντήρηση

Ειδικά, σε σύγκριση με τα ξύλινα πατώματα, τα πατώματα laminate δεν θέλουν τόσο πολύ προσοχή. Όταν κάποιος έχει ξύλινο πάτωμα στο χώρο του, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για παράδειγμα στο να μην πέσει κάποιο υγρό πάνω σε αυτά, ενώ τα πατώματα laminate δεν κινδυνεύουν από λεκέδες.

  • Μοιάζει με αληθινό ξύλο

Τα πατώματα laminate μοιάζουν τόσο πολύ στα αληθινά ξύλινα πατώματα χωρίς όμως να χρειαστεί να τα πληρώσουμε όσο θα πληρώναμε για αληθινά ξύλινα πατώματα. Επιπρόσθετα, είναι μια πολύ καλή περιβαλλοντική λύση αφού μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχει κοπεί κάποιο δέντρο για το πάτωμα σας.

  • Εύκολη τοποθέτηση

Η τοποθέτηση laminate πατώματος είναι εύκολη γιατί οι πλάκες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να τοποθετούνται πανεύκολα, ακόμα και απευθείας πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια.

  • Τιμή

Τα πατώματα laminate είναι πολύ πιο οικονομικά από κάθε άλλο είδος πατώματος και ειδικά από το ξύλινο πάτωμα, ενώ ταυτόχρονα δεν μειώνεται η ποιότητά τους.

  • Yποαλλεργικό

Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν μέρη να «κρυφτεί» η σκόνη και να παγιδευτεί, αυτό σημαίνει ότι εκτός ότι καθαρίζεται πολύ εύκολα, δεν προκαλεί και αλλεργίες σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη η εσωτερική του στρώση παρέχει και κάλυψη από την υγρασία, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνεται υγρασία.

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί αυτό το νέο είδος πατώματος ήρθε για να μείνει και για ποιο λόγο όλοι το έχουμε αγαπήσει!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια