Ανανεώνουμε τη μπανιέρα μας

Το μπάνιο είναι ο τελευταίος χώρος του σπιτιού που συνήθως επιλέγουμε να αλλάξουμε. Θεωρούμε ότι έχει καθαρά πρακτική, λειτουργική σημασία και άρα δε μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε περαιτέρω με τη διακόσμησή του.

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος όμως που κάνουμε. Το μπάνιο μας δεν είναι ξεχωριστό από το υπόλοιπο σπίτι. Αν το σαλόνι μας έχει μια μοναδική αισθητική και πολυτέλεια, γιατί να μην έχει αντίστοιχη και το μπάνιο; Άλλωστε το μπάνιο μας είναι πάντα αυτό που «λέει» τα περισσότερα για εμάς.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα σκεφτούμε να προβούμε σε διάφορες αλλαγές στο σπίτι μας, ας αποφασίσουμε εκείνη την ανακαίνιση μπάνιου που όλο αναβάλλαμε.

Πριν από αυτό, όμως, μην παραλείψετε να επιλέξετε εταιρεία που δεν θα αναλάβει μόνο την ανακαίνιση του χώρου σας, αλλά και οποιαδήποτε συναλλαγή είναι απαραίτητη με το δημόσιο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η όποια ανακαίνιση (όπως ειδικές άδεις, ένσημα στο ΙΚΑ κλπ)

Η ανακαίνιση δεν χρειάζεται να είναι ολική, ειδικά αν οι σωληνώσεις στο μπάνιο σας είναι σχετικά καινούριες. Μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε ορισμένα έπιπλα και είδη, όπως για παράδειγμα να αντικαταστήσετε τη μπανιέρα σας με μια καινούρια σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στις μπανιέρες.

Ας δούμε όμως τις πλέον μοντέρνες εκδοχές σε μπανιέρες:

  • Η πιο πρόσφατη τάση στις μπανιέρες είναι η επιλογή ανεξάρτητης μπανιέρας, αντί για χτιστή. Επιλέγοντας μπανιέρες με στρογγυλές γραμμές προσφέρουμε στο μπάνιο μας μια αίσθηση ηρεμίας, ρομαντισμού και γαλήνης.
  • Το υλικό της μπανιέρας είναι κάτι που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια κι έτσι βλέπουμε πως επικρατεί και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής η επιλογή του χαλκού. Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε μια περισσότερο vintage διάθεση στο χώρο μας συμπληρώνοντας και με την κατάλληλη διακόσμηση.
  • Το μαύρο χρώμα είναι διαχρονικό και πλέον μπορούμε να τα βρούμε και στο εξωτερικό μέρος της μπανιέρας. Σίγουρα πρόκειται για μια πιο τολμηρή επιλογή και καλό είναι να σκεφτούμε πώς θα κινηθεί και η υπόλοιπη διακόσμηση η οποία θα πρέπει να «παντρεύεται» με τις αποχρώσεις του μαύρου, του άσπρου και του γκρι με μια πιο μινιμαλιστική διάθεση.
  • Η μπανιέρα από πατητή τσιμεντοκονία έχει επίσης κερδίσει έδαφος στη διακόσμηση των μπάνιων. Η πατητή τσιμεντοκονία έχει ως βασικό συστατικό το φυσικό υλικό Θηραϊκής γης και παρέχει πολλά οφέλη με κυριότερο τη στεγανοποίηση και την αποτροπή της υγρασίας.
  • Οι μίνιμαλ μπανιέρες επιλέγονται τέλος πολύ συχνά και προσφέρουν την απαραίτητη απλότητα και αρμονία στο χώρο του μπάνιου, ενώ μας δίνουν την δυνατότητα μια ευκολότερης και πιο γρήγορης διακόσμησης του χώρου.

Ανάλογα με τη μπανιέρα που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε στο μπάνιο σας, θα κινηθείτε και στην υπόλοιπη διακόσμηση. Το μπάνιο συχνά είναι ο πιο μικρός χώρος του σπιτιού σας γι’ αυτό είναι καλό να το διακοσμήσετε με προσοχή, αλλά πάντα σύμφωνα με το προσωπικό σας στυλ.

Το βέβαιο είναι πως μόλις τελειώσετε την ανακαίνιση, θα θέλετε να χαλαρώνετε με τις ώρες στην καινούρια και μοντέρνα μπανιέρα σας, θαυμάζοντας το αποτέλεσμα της διακόσμησής σας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια