Τιμητικός έπαινος για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου σε διαγωνισμό με θέμα τη Βιοηθική

Tο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου συμμετείχε μετά από επιλογή, στην τελική φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για μαθητές Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, με αντικείμενο τη Βιοηθική.

Ο διαγωνισμός που διοργανώθηκε από την  Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής (EEB) και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διεξήχθη διαδικτυακά, το Σάββατο 3/10 και την Κυριακή 4/10,λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το σχολείο του Ναυπλίου εκπροσωπήθηκε από την επιβλέπουσα καθηγήτρια Αυγή Πραχάλη και την μαθήτρια Καλλιόπη Παλαιολόγου (εκ μέρους της ομάδας των μαθητριών της Γ’ Τάξης Παλαιολόγου ΚαλλιόπηΑργυρίου Σοφία, Ρούτουλα ΒίκυΠαπακωνσταντίνου Χαρά).

Η ομάδα εκπόνησε την εργασία με τίτλο: «Εσείς τι θα κάνατε αν…» Προβλήματα βιοηθικής για …δυνατούς λύτες.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας έρευνας που ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2019-2020 και ολοκληρώθηκε φέτος και περιελάμβανε ερωτηματολόγιο και συνεντεύξεις από μαθητές υγειονομικούς υπαλλήλους εκπαιδευτικούς και νομικούς. Η  εργασία απέσπασε τιμητικό έπαινο και πολύ καλές κριτικές και συγχαρητήρια από την επιτροπή τόσο για την πρωτοτυπία της όσο και για το υψηλό της επίπεδο.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εργασίας ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια