Τα ελαφρυντικά που επικαλέστηκαν οι χρυσαυγίτες: “Φιλόζωοι”, “αιμοδότες”, “δασοπυροσβέστες”…

Μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που αναγνώρισε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, οι πρώην βουλευτές της αν και οι ίδιοι δε φάνηκαν στο δικαστήριο, ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους ελαφρυντικά που θα ζήλευαν ακόμα και οι καλύτεροι σεναριογράφοι κωμωδιών.

Σχεδόν όλοι τους ζήτησαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Οι σκληροί των ταγμάτων εφόδου έγιναν φιλόζωοι, μουσικόφιλοι και τίμια λαϊκά παιδιά της εργατικής τάξης…

Ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε μέσω του δικηγόρου του ότι είχε παράξει.. έργο. Μάλιστα, ο συνήγορός του τόνισε ότι παρήγαγε κυρίως κοινοβουλευτικό έργο.

Ο διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε ελαφρυντικά γιατί είναι… «παρεξηγημένος».

Η Ελένη Ζαρούλια ισχυρίστηκε ότι ο μόνος λόγος που διώχθηκε ήταν επειδή ειναι σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ούτε ο Ηλίας Παναγιώταρος ήξερε κάτι για τα τάγματα εφόδου, επειδή ήταν απασχολημένος να κάνει 2000 ερωτήσεις στη Βουλή κυρίως για τα ΑΜΕΑ, ενώ στα ελαφρυντικά προσέθεσε και το ότι ήταν εθελοντής αιμοδότης.

Αδικημένος και ο Γιάννης Λαγός, γιατί είναι φιλόζωος και χριστιανός ορθόδοξος αλλά και ότι προάγει τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο λόγω της ιδιότητας του.

Φιλόζωος ήταν και ο Νίκος Μίχος, ο οποίος ζήτησε την επιείκεια των δικαστών επειδή παντρεύτηκε δύο φορές την ίδια γυναίκα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γερμενής ζήτησε ελαφρυντικά γιατί παλιά ήταν ένας απλός ντελιβεράς και η δίκη σταμάτησε τη μουσική του καριέρα, ως «Καιάδα», αφού δε μπορούσε να κάνει tour στο εξωτερικό με το συγκρότημά του Naer Mataron.

Ελαφρυντικά ζήτησε και ο Αντώνης Γρέγος, επειδή έκανε δωρεές σε σωματεία και ήταν εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια