Εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο 1ο Λύκειο Άργους

Ο φετινός Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την επέτειο των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα κατά την οποία οι ιστορικοί συμφωνούν ότι έλαβε χώρα η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό και κρίσιμο ιστορικό ορόσημο τόσο για την Ελληνική όσο και για την παγκόσμια ιστορία.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το 1ο Λύκειο Άργους αφιέρωσε μία διδακτική ώρα για την ημέρα αυτή, στο πλαίσιο του διδακτικού ωραρίου του κάθε τμήματος τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Εξαιρετική η συμβολή της Φιλολόγου Καθηγήτριας του σχολείου Ντίνας Πατούρα που διένειμε το υλικό για την ενημέρωση των μαθητών και αποκάλυψε τη νέα μελέτη από το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Atmosphere.

Η μελέτη αυτή δείχνει ότι η εμπνευσμένη στρατηγική τού Θεμιστοκλή βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός, ότι οι αρχαίοι Έλληνες και ο ίδιος ο Θεμιστοκλής γνώριζαν τις κλιματολογικές συνθήκες και ιδιαίτερα τους ανέμους που έπνεαν στο στενό της Σαλαμίνας, προσαρμόζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό τους ανάλογα.

Η Διευθύντρια Λένα Παπαθανασίου

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια