Επιστροφή του Βασίλη Σιδέρη στη ΝΔ – Το άρθρο του στον “Ελεύθερο Τύπο”

Την επιστροφή του Βασίλη Σιδέρη στη Νέα Δημοκρατία σηματοδοτεί η δημοσίευση άρθρου του στον “Ελύθερο Τύπο“, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Ο προσωρινά διαγραφείς περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας παρουσιάζεται από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα ως “ενεργό μέλος της ΝΔ” στο άρθρο του με τίτλο “Το σταθερό κυβερνητικό σχέδιο δράσης είναι το αντίδοτο στις προκλήσεις της οικονομίας”.

Θυμίζουμε ότι τις 10 Ιανουαρίου 2019, ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σιδέρης, μαζί με άλλους 5 περιφερειακούς συμβούλους της Πελοποννήσου διαγράφηκαν προσωρινά από τη ΝΔ με το σκεπτικό ότι “επέδειξαν αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά” καθώς παρά τις αποφάσεις του κόμματος συνέχισαν να στηρίζουν στην τον Πέτρο Τατούλη και όχι τον Παναγιώτη Νίκα.

Το άρθρο του Βασίλη Σιδέρη στον “Ελύθερο Τύπο” είναι το ακόλουθο:

 

Το σταθερό κυβερνητικό σχέδιο δράσης είναι το αντίδοτο στις προκλήσεις της οικονομίας

Γράφει ο Βασίλης Σιδέρης*

Aναμφισβήτητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναλάβει τη διαχείριση κρίσιμων και λεπτών ζητημάτων τα οποία από τη μία κανείς δεν είχε υπολογίσει ότι θα προκύψουν, σε ότι αφορά την πανδημία και από την άλλη προκαλούν σημαντικές αναταράξεις στην παγκόσμια και στην εθνική οικονομία.

Σε ένα παράλληλο μέτωπο, στα εθνικά θέματα, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τις συνεχείς και αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ και το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον ζήτημα.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι εκ προοιμίου, μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση όπως αυτή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν είχε περίοδο χάριτος αλλά κλήθηκε να δώσει διαπιστευτήρια άμεσα, με την εμπιστοσύνη των πολιτών να είναι το καλύτερο εχέγγυο.

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που στην ελληνική κοινωνία εμπεδώνεται το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας παρά τις πρωτοφανείς συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ελληνική κοινωνία βλέπει να εφαρμόζεται στην πράξη ένα πλάνο διαχείρισης της καθημερινότητας με προοπτική για το μέλλον, δίχως τυμπανοκρουσίες αλλά μόνο με έργο. Με την κυβέρνηση να εξασφαλίζει τη διαχείριση των 32 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των 40 δισεκατομμυρίων του νέου πακέτου κοινοτικών κονδυλίων. Άλλωστε εν πολλοίς και σε αυτό το πεδίο θα κριθεί η κυβέρνηση.

Με την ελληνική διπλωματία να πετυχαίνει άμεσες νίκες, όπως ήταν η συμφωνία με την Αίγυπτο που ακύρωσε το τουρκολιβυκό μνημόνιο και να διευρύνει τον διπλωματικό ορίζοντα της χώρας.

Με την παράλληλη ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν κρίσιμους πυλώνες και της περιφερειακής ανάπτυξης. Με εργαλεία που αν αξιοποιηθούν ορθά μπορούν να δώσουν ώθηση στις τοπικές οικονομίες και ενισχύουν επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Και τα μηνύματα από την ελληνική περιφερειακή ανάπτυξη μπορούν να γίνονται ολοένα και πιο αισιόδοξα, εφόσον αξιοποιήσουμε ορθά τα σχετικά εργαλεία και εργασθούμε με ενότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης πέρα από μικροπολιτικά συμφέροντα.

* Ο Βασίλης Σιδέρης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και ενεργό μέλος ΝΔ

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια