Τομέας Καθαριότητας Δήμου Άργους – Μυκηνών: Nα βάλουμε τέλος στην αφισοκόλληση

Φωτογραφία από παλαιότερες αφισοκολλήσεις

O Τομέας Καθαριότητας Δήμου Άργους – Μυκηνών αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε η διενέργεια παράνομης ανάρτησης διαφημιστικών μπάνερ σε κολώνες φωτιστικών σωμάτων στις εισόδους της πόλης του Άργους με σκοπό την προβολή υπηρεσιών δημόσιας υπηρεσίας (!).

Άμεσα απεστάλη επιστολή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο για τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και την απανάρτηση των συγκεκριμένων μπάνερ άλλως και σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία που ετέθη ο δήμος θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση:

“Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει την εικόνα του δήμου, προσβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία μας, ρυπαίνει το περιβάλλον και απειλεί ακόμα και τις ζωές συνανθρώπων μας, από όπου και αν προέρχεται.

Η αφισοκόλληση, στο δημόσιο χώρο, σε στύλους της ΔΕΗ, στους φωτεινούς σηματοδότες, σε δέντρα κ.α. από εκδηλώσεις, συναυλίες, πανηγύρια, εκθέσεις, κέντρα διασκέδασης, ΝΠΔΔκ.οκ., δημιουργεί άσχημη εικόνα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, προσβάλλει την αισθητική των πολιτών και δημιουργεί παράλληλα και προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων αφού τα μηνύματα μέσω των αφισών αποσπούν την προσοχή των οδηγών ή λόγω της πιθανής αποκόλλησης τους και πτώσης στο οδόστρωμα. Επιπροσθέτως προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου και συνιστά και ποινικό αδίκημα.

Το 2020 η τεχνολογία, το διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, τα socialmedia, δίνουν άπειρες δυνατότητες προβολής οποιονδήποτε υπηρεσιών, εκδηλώσεων κ.λπ. Η νομοθεσία είναι σαφής και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το απόστημα της παράνομης αφισοκόλλησης στο δήμο μας. Ας σεβαστούμε το δημόσιο χώρο ο οποίος ανήκει σε όλους μας. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε μια νέα αρχή”.

 

2 σχόλια

  1. Βάλτε τέλος ντε, τι περιμένετε 10 χρόνια? Και να βγάλετε από τους Στρατώνες Καποδίστρια εκείνο το πανό που διαφημίζει εκδήλωση της κεδαμ από το Σεπτέμβριο του 2019. Το είδα πρόσφατα και έτρεχα στην Κίο για να την παρακολουθήσω. Και κάτι άλλο. Ο Δήμος γιατί κολλάει αφίσες για να διαφημίσει τις εκδηλώσεις του? Δεν πρέπει να υπάρξουν και σε αυτόν “διοικητικά πρόστιμα”?

    10

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια