Ποιος είναι τελικά ο πραγματικός εχθρός της πόλης; (άρθρο του Κώστα Γκαρκάσουλα)

Γράφει ο Κώστας Γκαρκάσουλας, δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών με την παράταξη “Δυνατή πόλη ξανά”

Έχουν περάσει περίπου δεκαέξι μήνες από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για μια ακόμα φορά, βιώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σκηνές που προσβάλουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης και όλους εμάς. Όπως γίνεται άλλωστε το τελευταίο διάστημα.

Κάποιοι με τραμπούκικες διαθέσεις επιχείρησαν να μας επιτεθούν και όχι μόνο λεκτικά.

Ο πρόεδρος βέβαια απών δεν κατάλαβε τίποτα, σαν να μην έγινε τίποτα. Λυπηρό…..γιατί η συμπεριφορά του είναι σαν να είναι πρόεδρος της δημοτικής αρχής και όχι όλου του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος δήλωσε δημόσια ότι αρνείται να μιλάει με την αντιπολίτευση, από την άλλη μονίμως της ασκεί κριτική με χαρακτηρισμούς ανεκδιήγητους.

Επί μια ολόκληρη δεκαετία η δημοτική αρχή διοικεί τον Δήμο Άργους – Μυκηνών. Είναι αυτή που κατά βάση ευθύνεται για την οικονομική κατάντια της πόλης. Είναι αυτή που την άλλαξε, τουλάχιστον στο κέντρο της, προς το χειρότερο. (Οι συνοικίες και τα χωριά, τους έχουν αφήσει, ευτυχώς, προς το παρόν αδιάφορους. Όπου αποφασίζουν να δράσουν, αντί να εξωραΐσουν, καταστρέφουν…).

Είναι αυτή η Δημοτική Αρχή η οποία πριν αναλάβει καθήκοντα, κατήγγειλε τα λουκέτα στα καταστήματα αλλά τελικά επί διοίκησής της αυτά πολλαπλασιάστηκαν. Πολλοί επαγγελματίες και έμποροι δεν σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους, εξαιτίας της γενικής κρίσης, απλά μεταφέρθηκαν στη γειτονική πόλη.

Είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που στην έκκληση των εμπόρων δε δέχθηκε να φτιαχτεί Open Mall, που έκανε αναπλάσεις βάζοντας χειρότερα υλικά από τα προηγούμενα. Είναι η Δημοτική Αρχή που αντί να χτίσει γκρέμισε.

Είναι αυτή που κατάργησε εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο και τις αντικατέστησε με άδεια πάρκινγκ περιφερειακά, μόνο και μόνο για άλλοθι.

Είναι αυτή που στα δημοτικά συμβούλια παραβιάζει βασικούς κανόνες, που υβρίζει ή ειρωνεύεται συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Αλλά το χειρότερο από όλα είναι πως συμπεριφέρονται σαν οι «άρχοντες της πόλης» που υβρίζουν τους ίδιους τους πολίτες. Όχι όλους βέβαια, αλλά αυτούς που διαφωνούν μαζί τους…

Ποια άλλη Δημοτική Αρχή δια μέσου του δημάρχου της, άραγε έχει αναφερθεί στον όρο «εχθροί της πόλης»; Ποιος έχει αναφερθεί σε «πανίβλακες» εμπόρους; Ποιος έχει διχάσει όσο αυτός τους συμπολίτες μας;

Πρέπει ο κόσμος να αντιληφθεί ο αίτιος για την οικονομική κατρακύλα της πόλης και του Δήμου αλλά και αυτός που τον δυσφημεί είναι ο ίδιος ο δήμαρχος. Μήπως αυτός τελικά είναι ο πραγματικός εχθρός της πόλης;

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι, παρότι η υπομονή φτάνει στα όριά της, να μη νομίζουν κάποιοι της Δημοτικής Αρχής ότι με τις φωνές και τις επιθέσεις τους θα μας «φοβίσουν».

Δεκαέξι μήνες μετά τις εκλογές όλοι εμείς που βρισκόμαστε στα έδρανα της Αντιπολίτευσης θα είμαστε εκεί για να ασκούμε το ρόλο μας, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με σεβασμό στους θεσμούς και τους πολίτες του Δήμου μας.

Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που οδηγούν τον Δήμο μας αλλά να είναι σίγουροι ότι όλα από εδώ και μπρός, μέχρι τις εκλογές θα ελέγχονται σύμφωνα με το θεσμικό μας ρόλο.

 

2 σχόλια

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια