Με 3,6 εκ. € χρηματοδοτούνται 21 επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στην Ανατ. Πελοπόννησο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Παναγιώτη Νίκα διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 3.200.000€ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν το σύνολο των θετικά αξιολογημένων προτάσεων των τοπικών προγραμμάτων CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα διατέθηκαν 2,2 εκ. ευρώ και με το ποσό του 1,4 εκ.ευρώ της αρχικής πρόσκλησης θα ενισχυθούν 21επενδυτικά σχέδια για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης από την Ομάδα Τοπικής Δράσης που υλοποιεί το  πρόγραμμα  σε τοπικό επίπεδο.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα μετά την παραπάνω εξέλιξη διοργάνωσε συνάντηση εργασίας με τους επενδυτές στην οποία παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας με αφορμή την υπογραφή της παραπάνω απόφασης,ο οποίος δήλωσε ότι η στήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας  Πελοποννήσου έχει πολλαπλασιαστικά οικονομικά αποτελέσματα καθότι, πέραν της δημιουργίας και διατήρησης θέσεων εργασίας στις ίδιες τις επιχειρήσεις, υπάρχει θετικό αντίκτυπο στον πρωτογενή τομέα καθώς βρίσκουν διέξοδο τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα όπου μεταποιημένα και συσκευασμένα καλύπτουν ανάγκες της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Ειδικότερα, στις συνθήκες των επιπτώσεων της πανδημίας και της καθίζησης του τουρισμού, η αγροτική παραγωγή διατήρησε τους τζίρους της στην εγχώρια αγορά και στις εξαγωγές .

Ο οικοδεσπότης κος Γιάννης Τσέλεπος υποδέχθηκετους προσκεκλημένους στις  εγκαταστάσεις του οινοποιείου του. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Δ/νων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα  κος Μαρίνης Μπερέτσος στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό ο Προέδρος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κοςΧαράλαμπος Λυσίκατοςκαι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER/CLLD κοςΣπυρίδων Φλώρος. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι συμμετέχοντες επενδυτέςοι οποίοι έκαναν  παρουσίαση των επιχειρήσεών τουςκαι συζήτησαν θέματα σχετικά με την δραστηριότητά τους με τον Περιφερειάρχη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Μανώλης Σκαντζός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κος Χρήστος Λαμπρόπουλος και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Λακωνίας κ.κ. Γιάννης Τρουπής και Γιάννης Παναρίτης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια