Σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Ναυπλίου

Το προσεχές διάστημα πρόκειται να επαναλειτουργήσει η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Ναυπλίου.

Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Συστάθηκαν με τον α.ν. 2724/1940 (Α’ 449) και λειτουργούν ως ΝΠΔΔ δυνάμει του ν. 2298/1995 (Α’ 62), όπως τροποποιήθηκε με το αρ. 11 του ν. 3860/2010 (Α’ 111) και το αρ. 11 του ν. 4109/2013 (Α’ 16).

Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων έχουν ως κύριο σκοπό να συμβάλλουν ενεργά στην πρόληψη της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων.

Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού παρέχουν υλική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στους ανηλίκους και στις οικογένειες τους, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέργεια, ψυχαγωγία και στέγη.

Μπορούν επίσης να διοργανώνουν επιστημονικές ημερίδες ή συνέδρια και να συμμετέχουν σε έρευνες ή προγράμματα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων.

Κάθε Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων διοικείται από επταμελές συμβούλιο. Η συμμετοχή στο συμβούλιο είναι τιμητική και άμισθη. Τα μέλη τους επιλέγονται από άτομα που διακρίνονται για την ειδική μόρφωση και την κοινωνική ευαισθησία τους.
Στο συμβούλιο μετέχουν με τριετή θητεία, επιτρεπομένου του επαναδιορισμού των αυτών μελών:

α) ένας εφέτης, που κατά προτίμηση έχει διατελέσει εφέτης ανηλίκων ή αντεισαγγελέας εφετών ανηλίκων, ως Πρόεδρος, ο οποίος υποδεικνύεται με τον αναπληρωτή του από τον αρμόδιο προϊστάμενο”.

β) ένα μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας στα Τμήματα Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Νομικής ή Κοινωνιολογίας ή καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.

γ) ένας επιμελητής ανηλίκων του δικαστηρίου ανηλίκων ενός εκ των πρωτοδικείων της περιφέρειας του Εφετείου ή ένας κοινωνικός λειτουργός”.

δ) ένας δικηγόρος,

ε) ένας εκπρόσωπος του δήμου, της εκκλησίας ή μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται με ανηλίκους,

στ) ένας γιατρός, κατά προτίμηση παιδοψυχολόγος ή παιδοψυχίατρος, και

ζ) ένα πρόσωπο με προσφορά, ευαισθησία και εμπειρία στον τομέα πρόληψης ή αντιμετώπισης της εγκληματικότητας των ανηλίκων.

Ενόψει των ανωτέρω, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α. Ναυπλίου να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Ναυπλίου στο τηλέφωνο 27520 29043 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Επί του πρακτέου, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι τα πρόσωπα που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον θα πρέπει να έχουν το χρόνο και τη διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να εργαστούν αμισθί και να εκτεθούν στη δημοσιότητα που περιβάλλει τις δράσεις των Ε.Π.Α.

Ο Επιμελητής Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Ναυπλίου

Παναγιώτης Χουντάλας

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Colour's Spot στο Ναύπλιο (Αντωνοπούλων 6). Ο πολυμερής πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ερασιτεχνών, επαγγελματιών αλλά...

Ελπιδοχώρι: μια χαρούμενη νεανική νότα στο Μαλαντρένι

Από το Bella Ciao και το Kalashnjikov του Γκόραν Μπρέγκοβιτς μέχρι τα ελληνικά τραγούδια και τους χορούς, η βραδιά της 24-9-2022 γέμισε από μουσικές,...

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου κατέκτησε το Σούπερ Καπ Αργολίδας

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου ήταν ο νικητής στον τελικό του Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Αργολίδας που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ΔΑΚ Άργους....

Τι θα δείτε αν σκανάρετε με το κινητό τις αφίσες σε κάδους του Άργους και του Ναυπλίου…

Ήρθε στο  Άργος και το Ναύπλιο η νέας γενιάς αφίσα με το κοινωνικό μήνυμα «ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ». Η χάρτινη αφίσα προβάλλει, μ΄ ένα...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Καινούρια σχολική χρονιά-ίδια τα προβλήματα (της Αγγελικής Εμμανουήλ)

Γράφει η Αγγελική Εμμανουήλ* Με την έναρξη των σχολείων γονείς...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Παλαμήδειο Άθλο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα της αγωνιστικής ανάβασης...

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στο Άργος

Η Επιτροπή Μνήµης Νέας Κίου του ∆ήµου Άργους-Μυκηνών, σε...

Ερώτηση Ξανθόπουλου, Γκιόλα: Να καταργηθεί το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα

Ερώτηση κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Υπουργό...

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Εκδήλωση-συζήτηση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς διοργανώνει η...

Εκδήλωση του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου για τη διαχείριση της προσφυγικής κληρονομιάς

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή,...

Προτείνουμε...