Η ανάγκη για ευρύ προοδευτικό μέτωπο τονίστηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Άργος

Την ανάγκη για ανασυγκρότηση αλλά και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με σκοπό την αντιμετώπιση της επερχόμενης κοινωνικής και πολιτικής κρίσης τόνισαν τόσο οι ομιλητές όσο και τα μέλη του κόμματος στην εκδήλωση που έγινε στο Άργος το βράδυ της Τετάρτης.

Ήταν μια Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Άργους – Μυκηνών και έγινε στο «Σινέ Βάλια» με τη συμμετοχή του Κώστα Ζαχαριάδη, βουλευτή και τομεάρχη Εσωτερικών και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χαιρετισμό – τοποθέτηση έκανε και ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας ενώ στη συνέχεια μέλη και φίλοι του κόμματος αναφέρθηκαν στον τρόπο που πρέπει να γίνει η διεύρυνση του κόμματος.

Οι κεντρικοί ομιλητές, αφού έκαναν κριτική στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της πανδημίας, την Οικονομία και τα Εθνικά Θέματα αναφέρθηκαν στους τρόπους δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε οργανωτικό επίπεδο αλλά και στην ανάγκη για εξωστρέφεια με τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου στο οποίο θα συμμετέχουν άτομα απου ανήκουν στον προοδευτικό χώρο.

«Επιδιώκουμε ένα μέτωπο ευρύ για μια πλουραλιστική, ανανεωτική, κυβερνώσα Αριστερά» τόνισε ο Γιάννης Γκιόλας.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως επιδίωξη είναι η ανασύνθεση μιας προοδευτικής παράταξης γιατί διαφορετικά η κοινωνία θα πάει ακόμα και 100 χρόνια πίσω με αυτή τη συντηρητική κυβέρνηση.

«Είμαι αισιόδοξος για την πολιτική αλλαγή. Έχει ξεκινήσει η φθορά στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά δεν θα είναι εύκολη η μάχη. Χρειάζεται σοβαρότητα, εξωστρέφεια, αποστασιοποίηση από ακραίες τοποθετήσεις. Χρειάζεται μια έξυπνη και σοβαρή αντιπολίτευση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού έκανε κριτική όχι μόνο στην Κυβέρνηση αλλά και στο ΚΙΝΑΛ το οποίο «στα κρίσιμα θέματα δεν ασκεί πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση» ανέφερε πως για να συσπειρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο χρειάζεται από την πλευρά του δουλειά, σχέδιο, όραμα, προοπτική. «Πρέπει να υπάρξει ποιοτικός μετασχηματισμός του κόμματος. Να φέρουμε κόσμο στις οργανώσεις και συνελεύσεις για να δημιουργήσουμε την προοδευτική πλειοψηφία που χρειάζεται σήμερα ο τόπος».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια