Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου διοργανώνει εργαστήρια υποκριτικήςενηλίκων με την ηθοποιό και θεατρολόγο Αιμιλία Βάλβη.
Τα εργαστήρια υποκριτικής ενηλίκων απευθύνονται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τη θεατρική τέχνη, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πώς προσεγγίζω ένα θεατρικό κείμενο; Πώς πλάθεται ένας ρόλος; Πώς μιλάω και πώς στέκομαι πάνω στη σκηνή; Πώς αναδεικνύεται η ατομική ποιητικότητα και πως καλλιεργείται η ομαδική καλλιτεχνική έκφραση; Ανάλογα με τον κύκλο μαθημάτων και τις ανάγκες των συμμετεχόντων, ακολουθείται συγκεκριμένη μεθοδολογία παιδαγωγικής του Θεάτρου.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη θεατρική τεχνική και την performance, θα ενεργοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα στο σύνολό τους – σώμα, κίνηση, αναπνοή, λόγος, φωνή. Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθούν ατομικές και συλλογικές σκηνικές δράσεις/performances, μέσα από ερεθίσματα (προσωπικές αφηγήσεις, μουσικά κομμάτια, λογοτεχνικά κείμενα, κείμενα επικαιρότητας, αυτοσχεδιασμός, κείμενα επινόησης, αντικείμενα κ.λ.π.) που προτείνουν οι συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου καλλιεργούνται ατομικά και συλλογικά, δεξιότητες – τεχνικές θεατρικής επικοινωνίας, σκηνικής απεύθυνσης και λόγου, με έμφαση την ανάδειξη της ατομικής ποιητικότητας μέσω μιας συλλογικής- ομαδικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Το εργαστήριο παρέχει τόσο πρακτική, όσο και θεωρητική βάση.
Διάρκεια εργαστηρίων: Το εργαστήρι χωρίζεται σε 3 τρίμηνους κύκλους μαθημάτων με ένα 2ωρο μάθημα την εβδομάδα.
Α’ κύκλος: Οκτώβριος – Δεκέμβριος/ Β’ κύκλος: Ιανουάριος – Μάρτιος / Γ’ κύκλος: Απρίλιος – Ιούνιος.
Ατομικά μαθήματα Υποκριτικής
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους επιθυμούν ατομικά- ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής, προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις δραματικών σχολών και προετοιμασία για επαγγελματικές ακροάσεις. Η συχνότητα και η διάρκεια των ατομικών μαθημάτων διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης.
Στα εργαστήρια θα τηρηθούν οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων.
Πληροφορίες στο 6944865498, Ντίνα Καλογεροπούλου
Απόφοιτη Δραματικής Σχολής Σύγχρονου Θέατρου Αθήνας Γ. Κιμούλη , Αριστούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και Μεταπτυχιακή ερευνήτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Θέατρο και Κοινωνία» Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Φοίτησε στο Εργαστήρι φωνητικής Τέχνης Σπύρου Σακκά ( 1999 – 2004) και παρακολούθησε το Σύστημα φωνής Μίρκας Γιεμεντζάκη (1996 – 2000). Δίδαξε Θεατρικό Φωνητικό Αυτοσχεδιασμό στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Θέατρο Δέντρο (Κύπρος), στην Πύλη Πολιτισμού (Ναύπλιο), στον Θεατρικό Οργανισμό Άργους-Μυκηνων κ.α.