Αυξάνονται τα υπό κατάληψη σχολεία της Αργολίδας

Οι καταλήψεις σχολείων της Αργολίδας έγιναν ακόμη περισσότερες το πρωί της Τρίτης…

Στα σχολεία του Άργους τα οποία ξεκίνησαν κατάληψη τη Δευτέρα (1ο Γυμνάσιο, 2ο Γενικό Λύκειο, 3ο Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ) προστέθηκαν και το 1ο Γενικό Λύκειο, το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο.

Καταλήψεις ξεκίνησαν και σε σχολεία του Ναυπλίου: Στο 1ο Γενικό Λύκειο, το 2ο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ. Υπό κατάληψη βρίσκεται και το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας.

Σε ανακοίνωση οι μαθητές των τριών λυκείων του Ναυπλίου αναφέρουν:

H σχολική κοινότητα του 1ου, 2ου και ΕΠΑΛ Ναυπλίου κατόπιν διαβουλεύσεων, αποφασίζει ότι τα σχολεία την Τρίτη 29/9/2020 θα τελούν υπό κατάληψη. Τα αιτήματά μας είναι ΛΟΓΙΚΑ. Σε αντίθεση με καταλήψεις προηγούμενων χρόνων, οι οποίες αποσκοπούσαν αποκλειστικά στην παρακώληση της εκπαιδευτικής λειτουργίας, εμείς επιδιώκουμε μια βιώσιμη λύση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, στο σχολείο.

Για τους παραπάνω λόγους:

Α) Καταγγέλλουμε ότι η χρήση μάσκας δεν συνιστά επαρκές μέτρο πρόληψης ενάντια στον Covid-19.

Β) Αιτούμεθα να περιοριστεί ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη ΑΥΣΤΗΡΑ στα 15 άτομα.

Γ) Τέλος, τονίζουμε τον μείζονος επικινδυνότητας κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό, που συνιστάται από τον συγχρωτισμό των μαθητών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά την μεταφορά τους προς τα σχολεία και επιζητούμε την διάθεση περισσοτέρων οχημάτων προς αποφυγήν τέτοιων φαινομένων.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια