Έλεγχοι, συνταγογράφηση, εμβολιασμοί για τη γρίπη από την 1η ΤΟΜΥ Άργους

Με αφορμή λοιπόν την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού και στα πλαίσια της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης & αγωγής υγείας, η 1η ΤΟΜΥ Άργους θα πραγματοποιεί όλο τον Οκτώβριο ενημέρωση και έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης καθώς και συνταγογράφηση και εκτέλεση των εμβολίων της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό ηλικίας 60 ετών και άνω καθώς και στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας.

Δεδομένης της πανδημίας λόγω του COVID-19 και με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η συνταγογράφηση των εμβολίων στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, θα πραγματοποιείται χωρίς ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη μονάδα προς αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ στο λοιπό πληθυσμό κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 2751069603

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τη συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Άργους Ελίνα Παπαδοπούλου (Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός – Επιμελήτρια Α ΕΣΥ):

Ο εμβολιασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση δημόσιας υγείας και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος υγείας στην καταπολέμηση και εξάλειψη ορισμένων ασθενειών και η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες που δύναται να προληφθούν ενώ παράλληλα αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης και προστασίας των ευαίσθητων ομάδων.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 η ανοσοποίηση για την γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προλαμβάνει συχνά λοιμώξεις που επιπλέκουν την κατάσταση υγείας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια