Ξεκίνησαν καταλήψεις σε σχολεία του Άργους- Τα αιτήματα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου

Καταλήψεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας σε τέσσερα σχολεία του Άργους (1ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο, 3ο Λύκειο, ΕΠΑΛ).

Τα κύρια αιτήματα των μαθητών αφορούν την προστασία τους από τον κορονοϊό, την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, την μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την τοποθέτηση πλεξιγκλάς…

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου (Μπουσουλοπούλειου) σε κείμενό τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

H Κυβέρνηση θεώρησε ότι ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε τη νέα σχολική χρονιά χωρίς να έχει οργανωθεί και προετοιμαστεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Εμείς, σαν μαθητές καλούμαστε να υποστούμε τις συνέπειες της όλης κατάστασης και γι΄αυτό έχουμε τα εξής αιτήματα:

• Είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε σωστά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και γι’ αυτό δεν θέλουμε να αρχίσει το σύστημα με τη χρήση μάσκας εν ώρα διαλείμματος.

• Είμαστε αντίθετοι στα δίωρα συνεχόμενα μαθήματα.

• Αιτούμαστε το Γ1 κατά τη διάρκεια του διαλείμματος να βρίσκεται με τα υπόλοιπα τμήματα της Γ’ Γυμνασίου.

• Θεωρούμε ότι κανένα μέτρο δεν θα έχει αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει μείωση των μαθητών στις τάξεις.

•Διεκδικούμε μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων μας να αποχωρούμε από τον χώρο του σχολείου χωρίς καμία αναμονή διότι είναι ανεπίτρεπτο να μην σχολάμε κανονικά όταν τελειώνει το μάθημα και όταν έχουμε κενό να μένουμε μέχρι να τελειώσει το ωράριο.

• Θεωρούμε ανεπίτρεπτο επίσης το γεγονός ότι γίνεται σπατάλη χρημάτων για τη διακόσμηση της πόλης και όχι για να δοθούν απαραίτητα υλικά προστασίας όπως πλεξιγκλάς ανάμεσα στους μαθητές.

• Κλείνοντας, οι καθηγητές πρέπει να στηρίζουν αυτή την προσπάθειά μας και όχι να μας τρομοκρατούν, τους θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει αυτά που υπαγορεύουν οι μαθητές ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, τηρώντας τις προδιαγραφές.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια