Ο Χειβιδόπουλος ζητά από τον Επίτροπο έλεγχο δαπάνης για τα παγκάκια με γλυπτά και τα δελφίνια

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφέρεται στην προμήθεια του Δήμου σε «παγκάκια με γλυπτά» και «γλυπτά δελφίνια» τα οποία διακοσμούν την πλατεία.

Δεν στέκεται στο αισθητικό κομμάτι της δαπάνης που έφτασε τις 41.000€ με απευθείας ανάθεση αλλά στην κατάτμηση της δαπάνης και στο γεγονός ότι πρώτα αυτά τοποθετήθηκαν και στη συνέχεια έγινε η ανάθεση.

Ο κ. Χειβιδόπουλος αναφέρει πως θα ζητήσει από τον Επίτροπο τον έλεγχο της δαπάνης αυτής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του επικεφαλής της «Δυνατής πόλης ξανά»:

 

ΠΕΡΙ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δεν θα ασχοληθώ με το εικαστικό αποτέλεσμα της τοποθέτησης των αγαλμάτων στους πεζοδρόμους και την λιμνούλα.

Όπως το βλέπει κανείς.

Έτσι και αλλιώς, η αισθητική κακοποίηση της πόλης συντελείται με ελάχιστες  διαμαρτυρίες συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ούτε θα ασχοληθώ με την αναγκαιότητα της δαπάνης 41.000€ για γλυπτά, όταν υπάρχουν ευκολότεροι και σίγουρα φθηνότεροι τρόποι να πετύχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όπως η φύτευση πρασίνου, που δυστυχώς απουσιάζει ή είναι ελάχιστη στις περίφημες αναπλάσεις του Δημάρχου.

Θα πω μόνο ότι μια δαπάνη 41.000€ με απευθείας ανάθεση, διαχωρίζοντας την προμήθεια σε «παγκάκια με γλυπτά» και «γλυπτά δελφίνια», μόνο χρηστή διοίκηση δεν χαρακτηρίζει, αφού είναι μια προφανής κατάτμηση της ίδιας προμήθειας και θα πρέπει να γίνεται με τον τρόπο και τους χρόνους που ο νόμος ορίζει.

Επειδή λοιπόν:

  • Ο διαχωρισμός της δαπάνης συνιστά προφανή κατάτμηση (παρά την δημιουργία διαφορετικών ΚΑΔ).
  • Η απευθείας ανάθεση στον προμηθευτή φέρει ημερομηνία 25/09/2020, ενώ η τοποθέτησή τους και άρα και η παραλαβή τους έγινε στις 21, 23 & 24/09/2020 (υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό γι’ αυτό σε όλα τα τοπικά sites και στους προσωπικούς λογαριασμούς Facebook του δημάρχου και συνεργατών του), την ίδια ακριβώς ημέρα που έγινε η Ανάληψη της Δαπάνης, η Πρόσκληση και η Προσφορά του αναδόχου.

Θα ζητήσω λοιπόν από τον Επίτροπο τον έλεγχο της δαπάνης αυτής, γιατί ο Δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών με βάση την αρχή της χρηστής διοίκησης.

 

Αποφάσεις ανάθεσης με ημερομηνία 25/9/2020:

για παγκάκια με γλυπτά (δείτε εδώ κι εδώ

• για δελφίνια (δείτε εδώ κι εδώ)  

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια