Γ. Γκιόλας: Η Κυβέρνηση εφαρμόζει στις Φυλακές μονοσήμαντα το δόγμα «ασφάλεια – πειθαρχία – πάταξη»

Όπως ανέφερε στη Βουλή, στη Διαρκή Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας:

Η Κυβέρνηση υπήγαγε εξ αρχής τα Καταστήματα Kράτησης στο Υπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη αφαιρώντας τη δικαιοδοσία του μόνου αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Περιόρισε το 11μελές όργανο του Κεντρικού Συμβουλίου των Φυλακών σε 5μελές, εξαιρώντας Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Ο Υπουργός κ. Χρυσοχοίδης επί μήνες περιέπαιζε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μη απαντώντας σε επανειλημμένες ερωτήσειςγια τον χώρο που σκόπευαν να μεταφέρουν τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η εφαρμογή των περιβόητων μέτρων ασφάλειας δεν απέφερε αποτελέσματα. Εξακολουθούν να ανακαλύπτουν αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά, ναρκωτικά μέχρι και δύο πιστόλια στις φυλακές της Κέρκυρας και εν τούτοις πανηγυρίζουν επειδή τα βρήκαν, αντί να εξιχνιάσουν τον τρόπο που πέρασαν μέσα.

Ο κορωνοιός τους έδωσε προσχήματα να κόψουν τις άδειες και να απαγορεύσουν τα επισκεπτήρια, αν και υπήρχε τρόπος ελέγχου και προστασίας.

Η ηγεσία του Υποργείου Προστασίας του Πολίτη και η  Γεν. Γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής υποβαθμίζουν την εκπαίδευση, τις πολιτιστικές δράσεις και την επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων, δυσκολεύοντας την επανένταξή τους όταν βγουν στην ελεύθερη ζωή.

Κατήργησαν την εναλλακτική έκτιση των ποινών με παροχή κοινωφελούς εργασίας.  Έχουν δε μειώσει στο ελάχιστο την εισαγωγή στις Αγροτικές φυλακές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολυάριθμες κενές θέσεις, σε αντιδιαστολή με τις Κλειστές,  όπου σε πολλές από αυτές υπάρχουν πολλοί υπεράριθμοι και ο συνωστισμός καταντά απάνθρωπος.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση του Γ. Γκιόλα:

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια