Βελόπουλος στη Βουλή: «H τοπική κοινωνία βοά για την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του πάρκου Κολοκοτρώνη»

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος έκανε Ερώτηση στη Βουλή για το πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο. Επισημαίνει πως είναι εγκαταλελειμμένο στην τύχη του και τονίζει πως «η τοπική κοινωνία βοά για την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του χώρου»(!)

(Πάντως, η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα, αντιδράσεις από μέλη της τοπικής κοινωνίας υπάρχουν εναντίον της ανακαίνισης του χώρου)…

Η Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών είναι η ακόλουθη:

Κυρία και κύριε Υπουργοί,
Ένας από τους κεντρικότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής της πόλης του Ναυπλίου, το Πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, παρουσιάζει έντονα αποκαρδιωτική εικόνα, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τοπική κοινωνία, παραπέμπονται συνεχώς στις καλένδες. Η τοπική κοινωνία βοά για την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του χώρου, πράγμα που περιλαμβάνει, από πλευράς πρασίνου, πεντέμισι χιλιάδες φυτεύσεις θάμνων, λουλουδιών και δέντρων.

Επιπλέον, καθυστερούν οι αλλαγές στο σύστημα άρδευσης και η αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Στο κέντρο του ως άνω πάρκου, βρίσκεται ο έφιππος Αδριάντας, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του οποίου η ανάδειξη απαιτεί την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων, με νέες φωτοτεχνικές μελέτες, ξεχωριστά για τον Ανδριάντα και ξεχωριστά για το πάρκο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Έχετε ενημέρωση περί της κατάστασης που επικρατεί στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, καθώς και του ιστορικού των προσπαθειών που έχουν γίνει για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ως άνω μνημειακού πάρκου;

2. Θα λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να προκύψει η έγκαιρη έναρξη των σχετικών εργασιών ανακαίνισης του ανωτέρω πάρκου, που κρίνονται αναγκαίες για την πλήρη αναγέννηση του χώρου, δεδομένης και της συμπλήρωσης, κατά το 2021, διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ως ένδειξη τιμής, τόσο προς τον αξιοσημείωτο ιστορικά ρόλο της πόλης του Ναυπλίου στην τελευταία, όσο και προς τον τιμώμενο εντός του εν λόγω πάρκου, εκ των μεγάλων ηγετών της επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη;

2 σχόλια

  1. Πολύ ενημερωμένο τον βλέπω τον Βελόπουλο και για δημοτικά θέματα. Άραγε ποιος είναι ο πληροφοριοδότης του? Ας ασχοληθεί καλύτερα με επιστολές του …Ιησού!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια