Διεξήχθη τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη, στην οποία συζητήθηκε το πρωτόκολλο διαχείρισης υπόπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης Covid-19 σε σχολικές μονάδες και έλαβαν όλοι την απαιτούμενη υπεύθυνη ενημέρωση από τα πιο επίσημα χείλη.
Η τηλεδιάσκεψη ήταν πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας.
H υφυπουργός αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία καθώς και τους επιστήμονες για το χρόνο που αφιέρωσαν προκειμένου να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων για τα αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, επεσήμανε: “Eνωμένοι και πειθαρχημένοι στον κοινό μας στόχο μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτήν την πανδημία”.
Την ενημέρωση στους συμμετέχοντες γύρω από τα ειδικά θέματα μετάδοσης της νόσου έκανε η ειδική λοιμωξιολόγος και επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Γαρυφαλλιά Πουλάκου και η διευθύντρια Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ναυπλίου Γεωργία Παναγόπουλου ενώ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνος Κατσαρός και ο γεν. γραμματέας Γεώργιος Δωροβίνης, ο διευθυντής Β/Θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρος και οι διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού.
Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος:
“Λάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία έχοντας στο νου την επιδίωξη να χτιστούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των καθ΄ύλην αρμόδιων ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε επιτυχώς, τυχόν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στα σχολεία του Νομού μας και να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία για οτιδήποτε χρειαστεί. Επισημάνθηκε η άμεση βοήθεια της Περιφέρειας που θα υπάρξει σε κάθε επίπεδο για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης για τα σχολεία.
Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινήσεις, ειδικότερα όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει όταν το παιδί εμφανίσει συγκεκριμένα συμπτώματα καθώς και ποια από αυτά θα οδηγούν τις εκπαιδευτικές μονάδες να ζητούν τη διενέργεια μοριακού τεστ καθώς και τη διαδικασία που θα ακολουθείται σε επίπεδο ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναμονή σε ειδικό χώρο του σχολείου ύποπτων κρουσμάτων όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα και θα ειδοποιείται από την εκπαιδευτική μονάδα άμεσα ο ΕΟΔΥ ώστε να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται πιστά”.