Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την Αργολίδα και τους άλλους νομούς

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στα θέματα που ενέκρινε, αυτά που αφορούν την Αργολίδα είναι:

• H σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλίου για την υλοποίηση του έργου που αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου (Ανάβαλου).

• Το πρακτικό δημοπρασίας για το έργο βελτίωσης της χάραξης του δρόμου Στέρνα – Γυμνό, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Tα υπόλοιπα θέματα που εγκρίθηκαν:

• H διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με 12ετή διάρκεια. Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται σε 8.931.799 ευρώ.

• H διενέργεια διαγωνισμού και για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του πιο πάνω έργου, εκτιμώμενης αξίας 240.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

• Η αποδοχή χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια, ύψους 3.250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση βλαβών στις περιοχές του Δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

• Η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού, με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού μηχανισμού και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος υδροληψίας -έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.311.116 ευρώ με ΦΠΑ.

• Η δημοπράτηση τού με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών που υπέστησαν βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα, σε ρέματα και χειμάρρους της Κορινθίας.

• Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό της προϋπολγισμού 600.000 ευρώ δημοπρασίας για τεχνικά έργα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας.

• Η Επιτροπή ενέκρινε ακόμα, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ύψους 286.539 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. Α.ΟΤΑ Πελοποννήσου” και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία -που αφορά την παράκαμψη της Γιάλοβας.“

• Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για το έργο αναβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντα χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

• Παράλληλα, ενέκρινε και το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας διαπραγμάτευσης που αφορούσε την συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ προμήθεια 3.200 τεστ ταχείας διάγνωσης (Rapid test) για επιδημιολογικούς σκοπούς και για τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του COVID 19 σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια