Δρούγκας, Πετράκος: O κ. Νίκας επιμένει στον παραλογισμό του εργοστασίου αφαλάτωσης στην Αργολίδα

Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

 Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 18/9/2020 στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και ελήφθη απόφαση, παρά την αντίθεση όλης της αντιπολίτευσης και την αντίθετη εισήγηση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Αργολίδας (!), το θέμα που αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων για την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης στην περιοχή των Μύλων, το οποίο θα διυλίζει νερό του Ανάβαλου για να υδρεύσει τους πολίτες των δύο δήμων.

Το τραγικό και εξόφθαλμα παράλογο γεγονός είναι ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις πηγές της Λέρνης για να συμπληρώνει πόσιμο νερό τις περιόδους ανομβρίας. Αλλά το εργοστάσιο θα καταργήσει τις πηγές της Λέρνης από το υδροδοτικό δυναμικό της Αργολίδας.

Θα έχουμε δηλαδή στην Αργολίδα το θλιβερό προνόμιο να κατέχουμε το ρεκόρ Γκίνες παραλογισμού. Το άριστης ποιότητας νερό των πηγών της Λέρνης να χύνεται στη θάλασσα  και να υδροδοτούνται οι μεγάλοι δήμοι της Αργολίδας από το εργοστάσιο αφαλάτωσης (!) το οποίο θα έχει προφανώς κόστος και λειτουργίας και συντήρησης το οποίο προφανώς θα μετακυλιστεί στους δημότες.

Επειδή το θέμα είναι ζωτικής σημασίας και αφορά το πόσιμο νερό το οποίο θα γίνει είδος πολυτελείας, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ζωή στα 3/4 των κατοίκων της Αργολίδας και ιδιαίτερα των φτωχότερων κατοίκων τους, εμείς θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να  αποτρέψουμε  το παράλογο αλλά και κοστοβόρο αυτό έργο.

Καλούμε τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια να αντιταχτούν και τους Δημότες να  αγωνιστούν μαζί μας να αποτρέψουμε το παράλογο αυτό έργο το οποίο θα ακριβύνει πολύ το  νερό  για το λαό της Αργολίδας.

Το ζήτημα αυτό δεν χωράει ιδεολογικές πολιτικές ή κομματικές διαφορές, είναι ζήτημα ζωής, και έχουν τεράστια ευθύνη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Νίκα που μετέχουν στην οικονομική επιτροπή οι οποίοι υπερψήφισαν την συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση παρά την τεκμηριωμένη τοποθέτηση και έκκληση του επικεφαλής της παράταξής μας να μην την υπερψηφίσουν.

Για τη μεθόδευση της περιφερειακής αρχής του κ. Νίκα να περάσει το θέμα με τη μικρότερη δυνατή δημοσιότητα από την κομματικά ελεγχόμενη οικονομική επιτροπή, χωρίς να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κόντρα στη γνώμη της Υπηρεσίας  και χωρίς να έχουν την δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, εμπλεκόμενοι, και θιγόμενοι φορείς να εκφράσουν την άποψη τους για ένα ζήτημα κυριολεκτικά ζωής, είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία, τη λαϊκή έκφραση και τη λαϊκή εντολή ο περιφερειάρχης κ. Νίκας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ – ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια