Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας ενόψει “Ιανού”

Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας “Ιανός” συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με κύριο θέμα τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του «μεσογειακού κυκλώνα» που όπως φαίνεται θα πλήξει από αύριο την Αργολίδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο, εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Αργολίδας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, του Ε.Ε. Σταυρού, και εθελοντικών ομάδων και διασωστών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τις δράσεις και το συντονισμό των υπηρεσιών και φορέων αναφορικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης στο Νομό.

Ενημερώθηκαν οι φορείς για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από πλευράς Περιφέρειας σχετικά με τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων. Έγινε καταγραφή των μέσων και του προσωπικού που διαθέτει ο κάθε συνεμπλεκόμενος φορέας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ελλείψεις που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε μετά τη συνεδρίαση ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος:

Θέλω να ενημερώσω άπαντες ότι τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκόμενων θα είναι διαθέσιμα για κάθε είδους επικοινωνία ενώ σε περίπτωση ανάγκης, σημείο συνάντησης θα αποτελεί το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας επί της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Ν. Κίου.

Διαβεβαιώνω όλους ότι είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, είμαστε πανέτοιμοι και μεριμνούμε πρώτα για τις ζωές και την υγεία των πολιτών και ύστερα για την προστασία της περιουσίας τους.

Λόγω του ότι ενδέχεται να προκληθούν αιφνίδιες πλημμύρες και περιστατικά πρόσκρουσης αντικειμένων απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας:

• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση ώστε να αποτραπούν ατυχήματα από πτώσεις αντικειμένων που δύναται να προκαλέσουν τραυματισμούς
• να μην υποτιμήσουν την ένταση, την έκταση και την σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας
• να αποφύγουν την παραμονή σε υπόγειους χώρους
• να μη διασχίζουν και να μη διέλθουν από χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει για κανένα λόγο
• να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα καθώς και τα επικίνδυνα αντικείμενα σε πυλωτές, αυλές και μπαλκόνια, όπως γλάστρες και άλλα βαριά αντικείμενα τα οποία ο άνεμος θα μπορούσε να μετακινήσει

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια