«Πάρτι» στα social media με το μέγεθος των μασκών που δόθηκαν στους μαθητές

Πολλά σχόλια προκάλεσαν οι μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές, οι οποίες πέρα από τη μύτη και το στόμα καλύπτουν και τα μάτια!

Οι μάσκες αυτές, που δύσκολα θα φορεθούν από κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικό, στοίχισαν 6,2 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως γράφει σε tweet: Το ΥΠΕΣ χρηματοδότησε 6,2 εκατομ. ευρώ την ΚΕΔΕ η οποία σε ελάχιστο χρόνο ανταποκρίθηκε με διαφάνεια & αποτελεσματικοτητα στην προμήθεια των μασκών και τη διανομή τους σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Έλληνες ενωμένοι βάζουμε τα δυνατά μας ιδίως στα δύσκολα!

Οι σχολικές αίθουσες έτοιμες υποδέχτηκαν τους μαθητές με μία μάσκα, ένα παγούρι και αντισηπτικά, όπως είχε ανακοινώσει η Υπουργός Υγείας πως επρόκειτο να γίνει.

Ωστόσο λίγες ώρες μετά τον Αγιασμό στα σχολεία, πλήθως παραπόνων από γονείς έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Twitter, σύμφωνα με τους οποίους οι μάσκες που μοιράστηκαν στα παιδιά τους είναι τεραστίων διαστάσεων, με αποτέλεσμα να καλύπτουν πέρα από τη μύτη και το στόμα και τα μάτια.

Σε αναρτήσεις της η Έλενας Ακρίτα σημειώνει: «Ποια εταιρία πήρε τη δουλειά; Και πόσα τόπια ύφασμα χρεώθηκαν στο δημόσιο;» και «Γονείς όταν τα παραλαμβάνετε στο σχόλασμα, σίγουρα παίρνετε το σωστό παιδί;»

Υπάρχουν βέβαια και οι μεμονωμένοι χρήστες στο facebook που παρουσιάζουν τα αριστουργήματα που μοιράστηκαν:

Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter

 

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές αναρτήσεις:

Παράλληλα, οι χρήστες των μέσων τονίζουν πως τα παγούρια που διανεμήθηκαν στα παιδιά, σε αντίθεση με τις μάσκες, είναι πολύ μικρά, με τη χωρητικότητά τους να φτάσουν στο μισό από ένα κλασικό μπουκαλάκι νερό.

 

Διαβάστε ακόμη: Πού οφείλεται το φιάσκο με τις τεράστιες σχολικές μάσκες