Γιάννης Γκιόλας: Τα σχολεία ανοίγουν ανοχύρωτα μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα

 Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, κυρίως με υγεία, δύναμη και διαρκή προσπάθεια για μάθηση και πρόοδο. Στους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη στο εκπαιδευτικό τους έργο, με αισιοδοξία και αγάπη για το λειτούργημά τους.

Αν πέρυσι αυτές οι ευχές ήταν συνηθισμένες και κοινότοπες, φέτος αποκτούν μια ξεχωριστή σημασία αφού καλούνται όλοινα δείξουν ιδιαίτερη αντοχή και υπομονή, προσαρμοστικότητα και ικανότητες για να υπερβούν όλα τα εμπόδια από τους κινδύνους που ελλοχεύει η μεταδοτικότητα του ύπουλου ιού Covid-19.

Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία μας, σε συνθήκες χωρίς προηγούμενο. Η Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, παρότι είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν, δεν άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ευθύνες είναι σοβαρές. Τα σχολεία ανοίγουν ανοχύρωτα μπροστά σ’ ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την παγκόσμια πρωτοτυπία μάλιστα ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις να αυξάνεται αντί να μειώνεται. Με τα δύο τρίτα των μαθητών μας σε πολυπληθή τμήματα έως 27 ατόμων. Με σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Με παντελή έλλειψη οργάνωσης για εξεύρεση μιας λύσης που θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση των τμημάτων, όπως η αξιοποίηση αιθουσών που παραμένουν κλειστές και η αναζήτηση κι άλλων πρόσφορων χώρων. Όπως η λειτουργία των σχολείων πρωί και απόγευμα. Με τις επιβεβλημένες προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων. Με την συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού καθαριστριών που θα επιμελούνται κάθε στιγμή τη καθαριότητα των χώρων καθώς και μεπροληπτικά τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα. Δυστυχώς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τα σχολεία μας ξεκινούν με σοβαρές ελλείψεις μια δύσκολη σχολική χρονιά.

Παρ’ όλα αυτά  θα πρέπει στην καρδιά μαθητών και εκπαιδευτικών να σημάνει ελπίδα. Είναι πλέον αναγκαίο και το χρειαζόμαστε όλοι, να μεταφέρουμε ένα  μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου. Ένα μήνυμα  που θα διαχυθεί σε κάθε σπίτι και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

1 σχόλιο

  1. Γιατί εσείς όταν ήσασταν κυβέρνηση,δεν ενισχύσατε τα νοσοκομεία, δεν προσλάβατε γιατρούς για τα νοσοκομεία Άργους Ναυπλίου;;; Τί πιστεύετε δεν συνέχισαν εκεί που το αφήσατε;;; ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΘΛΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ…

    9
    3

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια