Οι Political Stencil έρχονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο εργοστάσιο του “Πελαργού”

Oι « πολυγκραφότατοι» Political Stencil ύστερα από ένα πλούσιο καλοκαιρινό tour ανά την Ευρώπη έρχονται στη Νέα Κίο για να αφήσουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμά τους στην επιφάνεια του εργοστασίου του “Πελαργού” στις 11-12-13/9/2020 και να μας θυμίσουν τη σημασία του υδροβιότοπου στις ζωές μας.

Οι Political Stencil αποτελούν τομή στο χώρο της street art στην Ελλάδα καθώς συνδυάζουν άρρηκτα  την πολιτική με την καλλιτεχνική δράση. Μια σύντομη  φράση τους σε μορφή stencil  μπορεί να σε διαπεράσει στιγμιαία στο ποδοβολητό της Αθήνας ή μία μεγάλης επιφάνειας δημιουργία τους σε παρασέρνει να απλώσεις τη ματιά σου στην αλήθεια που θάβεται κάτω από το ποδοβολητό αυτό. Η ομάδα από το 2014 που υπάρχει έχει δημιουργήσει σε μεγάλα αστικά κέντρα και δίνει χρώμα στο γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό συγκρότημα. Ο Zak, ο Γρηγορόπουλος, ο Φύσσας, οι Grup Yorum, o Γιακουμάκης και ο Βέγγος μας κοιτούν από ψηλά και συνεχίζουν τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια με τα πινέλα  και το αγωνιστικό πείσμα των PoliticalStencil. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν  «Θέλουμε να χτυπήσουμε την ψυχή του θεατή στο κέντρο με στόχο τη στιγμιαία του αφύπνιση».

Η δουλειά τους βρίσκεται συμπυκνωμένη στο βιβλίο με τίτλο “5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ – POLITICAL STENCIL (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΑΓΓΛΙΚΑ, συλλογικό), το οποίο όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί το 3ημερο που οι δημιουργοί του θα είναι κοντά μας”.

Επειδή οι ίδιοι επιλέγουν να μη χρησιμοποιούν πολλά λόγια κλείνουμε με τη φράση τους που περιλαμβάνεται στο βιβλίο:

«Έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας να συμμετάσχουμε στον πόλεμο των άστρων με τις δυνάμεις του φωτός αλλά για την ώρα βάφουμε τοίχους στο σκότος με τις δυνάμεις μας. Ελπίζουμε και με τις δικές σας. May the force be with us.» (Political Stencil)

Σας περιμένουμε λοιπόν στο εργοστάσιο του Πελαργού τις επόμενες ημέρες για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους!

Φίλοι Υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου

 

Μερικές από τις παρεμβάσεις των Political Stencil:

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια