Ο προέδρος της Βουλής εγκαινίασε στο Ναύπλιο την έκθεση για τον Κοινοβουλευτισμό

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Η έκθεσημε τίτλο «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», την οποία διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων και φιλοξενεί ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, θα είναι ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθημερινά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Ιωάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Σταύρος Αυγουστόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Λυκομήτρος, Σταύρος Γαβρήλος, Χρήστος Ζέρβας και Παναγιώτης Λέντζος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Ιωάννης Μπούνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κωνσταντίνος Χελιώτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αργολίδας Τάσος Ζαφείρης, ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, οργανισμών και πολίτες.

Στην τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αφού απεύθυνε τις θερμές ευχαριστίες του στον αξιότιμο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους επισκέπτες στην αίθουσα του Βουλευτικού και αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στην διαδρομή του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα και στη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την πορεία των διακοσίων χρόνων προσκάλεσε όλους, να επισκεφτούν την έκθεση, η οποία δίνει τη ευκαιρία να γνωρίσουμε  το παρελθόν μας και να μετατρέψουμε το θησαυρό αυτό σε  ασφαλή πυξίδα προσανατολισμού για το μέλλον.

Με τη βεβαιότητα ότι θα αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες δυνατότητες και θα δημιουργήσουμε νέες, προς όφελος των κοινωνιών μας, ο κύριος Κωστούρος ευχαρίστησε  τοΊδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής, οι οποίοι ανταποκριθήκαν στο κάλεσμά του Δήμου και του ΔΟΠΠΑΤ και ταξίδεψαν το αξιόλογο αυτό ιστορικό υλικό, για πρώτη φορά εκτός Βουλής στο Ναύπλιο. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η επιλογή του χώρου διεξαγωγής αυτή της εκδήλωσης, δεν ήταν τυχαία, χαρακτηρίζοντας την αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων ιδανικό χώρο για την επιχειρούμενη ιστορική μας περιπλάνηση.