Απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους στον Δ. Καμπόσο – «Περιμένουμε μια συγγνώμη…»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργος σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Αφού αναφέρεται στις ευθύνες του Δήμου (“οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του ιστορικού εμπορικού κέντρου έγιναν ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ που δραστηριοποιούμαστε στο κέντρο”), τη χαμένη ευκαιρία με το Open Mall, τη μείωση των θέσεων στάθμευσης με την ανάπλαση του κέντρου, καλεί τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη για τις πρόσφατες δηλώσεις του και τους χαρακτηρισμούς.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους

Σε απάντηση των τελευταίων δηλώσεων του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Κάμποσου, σχετικά με «πανίβλακες, ηλίθιους και άχρηστους» εμπόρους στην πόλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους θα ήθελε να εκφράσει την λύπη του και την δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα και πόλωση σε μια πόλη που ήδη μετρά σωρεία προβλημάτων.

Ο σύλλογος, που στην μακρόχρονη ιστορία του έχει αμιγώς συνδικαλιστική δράση και ποτέ πολιτική για να κάνει αντιπολίτευση, συνήθιζε να είναι σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης για το καλό των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί και γενικότερα για την πρόοδο του τόπου. Γιατί πόλη δεν είναι μόνο τα κτήρια και οι επιγραφές αλλά και οι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Αν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται την εγκαταλείψουν δεν θα μυρίζει θάνατο όπως ειπώθηκε αλλά θα έχει πεθάνει και δεν είναι και το πλέον ευχάριστο να διοικείς μια νεκρή πόλη.

Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος ενός θεάτρου του παραλόγου που εκτυλίσσεται στις οθόνες μας.

Η πόλη έχασε ήδη μια ευκαιρία, το open mall. Όσο και αν πάλεψε ο σύλλογος με το Επιμελητήριο για να ανεβάσει την εμπορικότητα, δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία. Άλλες πόλεις έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να το κερδίσουν και το πέτυχαν σε συνεργασία με την δημοτική αρχή. Με χρήματα ΕΣΠΑ θα γίνονταν αναπλάσεις και διαμορφώσεις στις προσόψεις κτιρίων ανοικτών και κλειστών καταστημάτων, με σύνδεση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που είναι κομμάτι του open mall και γενικότερα αναβάθμιση της πόλης και φυσικά των καταστημάτων χωρίς να βάλει ο πολίτης δεκάρα τσακιστή από την τσέπη του.

Όλες οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του ιστορικού εμπορικού κέντρου έγιναν ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ που δραστηριοποιούμαστε στο κέντρο. Δεν ενημερωθήκαμε για τίποτα και δεν έχουμε καμιά ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν θα μιλήσουμε για την ιδιαίτερη ρυμοτομία της πόλης και για τις θέσεις πάρκινγκ που έχουν καταργηθεί για χάρη της ανάπλασης, γιατί θα γίνουμε πλέον γραφικοί αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.

Ούτε για τις μάταιες προσπάθειες να γίνει τουριστική μια πόλη που ήταν ανέκαθεν εμπορική, με ένα μουσείο και μια πλατεία και μη έχοντας άλλες υποδομές να το υποστηρίξουν.

Παρόλα τα προβλήματα οι επιχειρηματίες όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν λυσσαλέα να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται με λεονταρισμούς και φανφάρες ούτε δια μέσω συνεντεύξεων με προσβολές και ύβρεις ανυπόστατες σε μια ολόκληρη κοινωνική τάξη όπως οι έμποροι, αντίθετα βλάπτουν και ρίχνουν την συζήτηση σε επίπεδο πεζοδρομίου.

Θα προτείναμε σε όποιον ενδιαφέρεται για την πόλη και όχι για την προσωπική προβολή του, να αναζητήσει μια εποικοδομητική συζήτηση με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που δεν κάθονται πίσω από ένα γραφείο και λένε αμετροέπειες και πράγματα που αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας, για το καλό όλων μας. Εμείς είμαστε εδώ με στοιχεία που δεν μπορεί να μας τα ακυρώσει κανένας για το πως και πότε έπεσε η εμπορικότητα της πόλης και για το τι και ποιος φταίει.

Περιμένουμε μια συγγνώμη θεωρώντας τις δηλώσεις ως ατυχείς και δηλώνουμε παρόντες και διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Δείτε εδώ ανακοίνωση – απάντηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών

1 σχόλιο

  1. Ο σύλλογος τελικά δεν έχει ευθύνη για τίποτα ? Τον χαϊδεύετε και τον λιβανίζετε όλα αυτά τα χρόνια της αναπλασοκαταστροφής της εμπορικότητας τους Άργους ! Είστε συνυπεύθυνοι σε πολύ μεγάλο βαθμό γι αυτό δεν γράφτηκα στον σύλλογό σας ποτέ ! Είσαστε ντροπή όσα χρόνια δραστηριοποιείται αυτός ο “σύλλογος” ! ΝΤΡΟΠΗ !

    1
    1

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια