Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων παιδικών σταθμών Ναυπλίου για την έναρξη λειτουργίας τους

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Γονέων των παιδιών Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών Ναυπλίου

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά την 1η Σεπτέμβρη, που είχε οριστεί ως μέρα έναρξης της λειτουργίας των βρεφικών και παιδικών σταθμών της χώρας, και οι σταθμοί του Δήμου Ναυπλίου είναι ακόμα κλειστοί. Το αποτέλεσμα είναι όλοι οι γονείς να ψάχνουμε τρόπους για να «απασχολήσουμε» τα παιδιά μας για τις ώρες που δουλεύουμε (κάποιοι από εμάς πληρώνοντας).

Σαν Σύλλογος, εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα από την Κυβέρνηση και τον Δήμο, προκειμένου να ανοίξουν οι σταθμοί για το 2020-2021 έγκαιρα και με ασφάλεια για τα παιδιά μας. Τις ίδιες επισημάνσεις είχαν κάνει εκατοντάδες σύλλογοι γονέων στην Αργολίδα και σε όλη την Ελλάδα.

Κι όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων στις δομές, παρά μόνο τη χρήση της μάσκας -προαιρετική για τα παιδιά, υποχρεωτική για τους παιδαγωγούς, τον διαχωρισμό δραστηριοτήτων στους αύλειους χώρους, καθώς και κάποια μέτρα για τη σίτιση. Αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα είναι συγχρωτισμένοι σε μία τάξη λίγων τετραγωνικών μέτρων από 6, 7 έως και 8 ώρες, με υποτυπώδη μέτρα προστασίας και μάλιστα στην τωρινή φάση όπου έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ για νέες προσλήψεις, μιας και, όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμο, δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδαγωγών ούτε του προσωπικού καθαριότητας.

Σαν σύλλογος, το βασικό μέτρο που είχαμε επισημάνει εδώ και μήνες ήταν η εύρεση χώρων -κατά τους μήνες του καλοκαιριού- και η διαμόρφωσή τους, ώστε να μπορούν να υποδεχτούν βρέφη και νήπια, καθώς και οι προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχαιναν πραγματική αποφυγή του συγχρωτισμού και μείωση του κινδύνου.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Ναυπλιέων έχει ξεχωριστή ευθύνη, μιας και θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για να βρεθούν χώροι, να έχει κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις καθώς και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σταθμοί στην ώρα τους. Αντί γι’ αυτό όλοι γονείς ενημερώνονται ότι οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 15 Σεπτεμβρίου (το νωρίτερο) δικαιολογώντας την καθυστέρηση με διάφορα γραφειοκρατικά προσχήματα που θα είχαν λυθεί αν είχε προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό για να επισπευσθούν οι διαδικασίες εγγραφών, ΕΣΠΑ κ.λπ.

Καλούμε όλους τους γονείς να ενεργοποιηθούν και να εγγραφούν στον Σύλλογό μας για να διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουν τα παιδιά μας.

Άμεσα, για την εξασφάλιση ασφαλούς φοίτησης των παιδιών μας, ζητάμε:

• Μείωση της αναλογίας παιδιών/παιδαγωγών, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, στοιχειώδης προϋπόθεση εν μέσω πανδημίας.

• Νέες υποδομές, δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

• Πρόσληψη πολλαπλάσιου παιδαγωγικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες. Άμεση και γενναία χρηματοδότηση του Δήμου από το κράτος, ώστε να αντεπεξέλθει στις νέες συνθήκες.

• Εξασφάλιση της καθαριότητας και υγιεινής των χώρων στους παιδικούς σταθμούς με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας. Επιπλέον, πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού, ώστε η σίτιση να γίνεται με όρους ασφάλειας για τα παιδιά, σε μικρότερες ομάδες.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

ΜΟΡΕΑΣ: Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή του κόμβου Αρχαίας Νεμέας

Βάσει της σχετικής Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενσυρμάτωσης πυλώνων εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 KV από τον ΑΔΜΗΕ, από την Πέμπτη...

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Επούλωση λάκκων, επισκευή τοπικών φθορών του οδοστρώματος

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών Συνεχίζεται η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Άργους Μυκηνών για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας του οδοστρώματος όπως, επούλωση...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ναύπλιο και Τολό το σαββατοκύριακο λόγω τριάθλου

Από το Δήμο Ναυπλιέων ανακοινώνονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακοπής της κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων καθώς και ειδικότερα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων...

Τα παιδικά χρόνια του Νίκου Καρούζου στο «Θανάσιμο Ανάπλι»…

Ο Νίκος Καρούζος (17 Ιουλίου 1926 - 28 Σεπτεμβρίου 1990) είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος λογοτέχνης που γέννησε η Αργολίδα, για πολλούς ο μεγαλύτερος νεοέλληνας...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

ΜΟΡΕΑΣ: Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή του κόμβου Αρχαίας Νεμέας

Βάσει της σχετικής Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, λόγω...

Συνεργασία Περιφέρειας και Αρχαιολογίας για έρευνες στο δρόμο Αρχ. Νεμέα-Δερβενάκια-Μυκήνες

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τρίτη 27...

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Επούλωση λάκκων, επισκευή τοπικών φθορών του οδοστρώματος

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών Συνεχίζεται η υλοποίηση του...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ναύπλιο και Τολό το σαββατοκύριακο λόγω τριάθλου

Από το Δήμο Ναυπλιέων ανακοινώνονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακοπής...

Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη σε τέσσερα χωριά του Ναυπλίου

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου...

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στους δημότες του Δήμου Ναυπλιέων

Η φωτογραφία είναι κοινωνική δημιουργία, έκφραση της εποχής, των...

Εξαγωγική εταιρεία ζητά προσωπικό για Σκαφιδάκι, Τίρυνθα

Η εξαγωγική εταιρεία "Σούρσος ΑΕ" ζητάει εργάτες (άντρες) για...

Προτείνουμε...