Πολιτιστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη σε Παλαμήδι και Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σας προσκαλούν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στο εσωτερικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Ναυπλίου και στο Παλαμήδι.

 

 Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου 

Χορευτικά σόλι θα παρουσιαστούν από το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο εσωτερικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Ναυπλίου.

Ως μια συνομιλία κίνησης και ακινησίας, η Ελευθερία Στάμου θα “διηγηθεί” ιστορίες, χορεύοντας πάνω σε χορογραφίες του Γιάννη Νικολαΐδη. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη.
Ηχητικός σχεδιασμός: Μανώλης Μανουσάκης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 12.30 μμ, 1.15 μμ και 2 μμ. Ώρα προσέλευσης: 12 μ, 12.45 μμ, 1.30 μμ, αντίστοιχα.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 10.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης εδώ: digitalculture.gov.gr

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο (6 ευρώ) για την είσοδο στο μουσείο.

 

 Παλαμήδι 

Στο Παλαμήδι  (7.30 μμ) θα παρουσιαστεί γκαλά διακεκριμένων μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες, καθώς και κλασικές καντάτες, τα οποία αντλούν την θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Μότσαρτ, Ροσσίνι, Στραβίνσκι, Στράους, Πέρσελ, Γκλουκ, Όφενμπαχ, Ραμώ, Πουλένκ, Μασνέ, Γκουνό, Κερουμπίνι, Μπερλιόζ και Καρρέρ.

Σολίστ: Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη, Γιάννης Χριστόπουλος, Νίκος Κοτενίδης

Πιάνο: Νίκος Βασιλείου.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο (8 ευρώ) για την είσοδο στο φρούριο Παλαμηδίου.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 80

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης εδώ: digitalculture.gov.gr

Ώρα προσέλευσης: 19:00. Ώρα έναρξης: 19:30

 

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρουςκαι τα μουσεία. Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την προσέλευση, την αποχώρηση και όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

1 σχόλιο

  1. Στο Δήμο Άργους το φετινό και με ιδιαιτερότητες καλοκαίρι το υπουργείο Πολιτισμού έκανε μόνο μία εκδήλωση στους Στρατώνες, στο Δήμο Ναυπλίου 4-5 και στο Δήμο Επιδαύρου 2-3. Γιατί άραγε; Γιατί αγνόησε το Αρχαίο Θέατρο ή τις Μυκήνες (προ πυρκαγιάς); Ή ακόμα άλλους αρχαιολογικούς χώρους και δεν είναι λίγοι. Η πυραμίδα του Ελληνικού, η Λέρνα, το Κριτήριο του Άργους κλπ κλπ. Οφείλετε αυτό στους ανθρώπους του υπουργείου ή στους ανθρώπους του δήμου που δεν το επιδίωξαν; Μας έχει γραμμένους το υπουργείο ή ο δήμος; Ήρεμα ρωτάω.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια