Απάντηση Καμπόσου στη Μενδώνη: Υπάρχει νερό του Δήμου στον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών

Έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 2/9, συνέντευξη τύπου του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου στην οποία τοποθετήθηκε σχετικά με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και των δηλώσεων της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη περί μη ικανοποίησης αιτήματος παροχής νερού στον αρχαιολογικό χώρο από τον οικισμό των Μυκηνών.

Ο κ. Καμπόσος διευκρίνισε πως ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα έχει εντός των αρχαιολογικών χώρων για οποιαδήποτε εργασία ενώ μετά από ενδελεχή έλεγχο στις υπηρεσίες του Δήμου διαβεβαίωσε πως ουδεμία αίτηση έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ή άλλη υπηρεσία αυτού, για περαιτέρω  υδροδότηση του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών  από τον οικισμό.

Όπως είπε ο δήμαρχος, και η ίδια η υπουργός ανέφερε πως: «Στο χώρο υπάρχουν δεξαμενές με νερό, οι οποίες και δεν χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της πυρκαγιάς καθώς δεν κρίθηκε αναγκαίο, καθότι η πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετώπισε έγκαιρα την πυρκαγιά».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών:

Πιθανότατα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης η κ. Υπουργός δεν γνώριζε πως οι 7 δεξαμενές που διαθέτει ο αρχαιολογικός χώρος, χωρητικότητας πάνω από 300 τόνους νερού υδροδοτούνται δωρεάν από υδροαρδευτική γεώτρηση  του  Δήμου Άργους – Μυκηνών που βρίσκεται στη θέση «Αγριοσυκιά» του Τ.Δ Μυκηνών και από φυσική πηγή που υπάρχει πλησίον του χώρο. Μάλιστα μέχρι πριν περίπου 18 μήνες αυτή υπήρξε και η βασική πηγή υδροδότησης της κοινότητας Μυκηνών, μέχρι που ολοκληρώθηκε η υδροδότηση της κοινότητας από τις πηγές της Λέρνης.  Άρα υπάρχει συνεχής και επαρκής ροή νερού προς τον αρχαιολογικό χώρο  και μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε σύστημα πυρόσβεσης.

Επίσης, στη σύσκεψη της Δευτέρας στις Μυκήνες παρουσία της Υπουργού και ιθυνόντων ζητήθηκε για πρώτη φορά από τον Δήμαρχο η εκπόνηση μελέτης για την σύνδεση με μια επιπλέον παροχή  υδροδότησης από την κοινότητα των Μυκηνών με τον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο αίτημα και απεδέχθη αμέσως, ενώ από πλευράς του ζήτησε το κόστος του έργου να επιβαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Σχετικά με τα όσα δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Η κ. Μενδώνη, την οποία πραγματικά εκτιμώ και αναγνωρίζω πως φέρει ένα μεγάλο βάρος αρμοδιοτήτων διότι οι αρχαιολογικοί χώροι στην χώρα είναι πάρα πολλοί, υπέπεσε σε ατόπημα να κατηγορήσει τον Δήμο Άργους Μυκηνών για την μη ανταπόκριση σε αίτημα για επιπλέον παροχή νερού  και  πιστεύω πως  οφείλεται σε κακή πληροφόρηση».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

 

O Δήμος παρουσιάζει εικόνες από τις δεξαμενές στον αρχαιολογικό χώρο:

2 σχόλια

  1. Δήμαρχε παρακολουθώ ότι τις τελευταίες ημέρες – ώρες ότι ο Δήμαρχος Αργους-Μυκηνών δεν είχε μεριμνήσει να υπάρχει άφθονο νερό στον αρχαιολογικό χώρο επειδή έχω υπηρετήσει πολλές δεκαετίες την τοπική αυτοδιοίκηση και συνεργαζόμασταν με τον αείμνηστο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Μπιτζη είχαμε κάνει πολλές προσπάθειες για την υδροδότηση των αρχαιολογικών χωρών Μυκηνών – Τιρυνθας πάντα όμως βρίσκαμε μπροστά μας την αρχαιολογική υπηρεσία . Επειδή τοποθέτησα ένα κρουνό νότια του κάστρου στο δρόμο με έψαχνε όλη η αρχαιολογική υπηρεσία. Ας αναλάβουν τις ευθύνες όλοι αυτοί.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια