spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Καταιγιστικός ο Χειβιδόπουλος εναντίον Καμπόσου για την πυρκαγιά στις Μυκήνες

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ανακοίνωση του Τάσσου Χειβιδόπουλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών

«H ευθύνη της καταστροφής στις Μυκήνες ανήκει αποκλειστικά στον Δημήτρη Καμπόσο» – Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σήμερα στη Βουλή.

Την Κυριακή συντελέστηκε στις Μυκήνες ένα εθνικό έγκλημα. Ένας χώρος – σύμβολο, ένα μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού, η κοιτίδα του ελληνισμού, η πόλη που ύμνησε ο Όμηρος, βεβηλώθηκε.

Αφέθηκε να καεί, «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ». Η πληγή είναι μεγάλη και αγιάτρευτη, γιατί έγινε παρανάλωμα του πυρός η ιερή γη των προπατόρων μας.

Η δημοτική αρχή έχει ταλέντο στο να σωρεύει ντροπές και να απομειώνει το κύρος του Δήμου μας: αντισημιτισμός, ξενοφοβία, πατριδοκαπηλεία, συνωμοσιολογία, είναι οι τομείς στους οποίους έχει διακριθεί ο δήμαρχος και η ακολουθία του. Τώρα πια ο εξευτελισμός έσπασε τα εθνικά όρια και έγινε παγκόσμιος.

Ο Δήμος που φέρει το όνομα Άργους – Μυκηνών άφησε να καεί ο χώρος από τον οποίο αντλεί το μισό όνομά του. Όπως παραδέχθηκε πριν από λίγο, από βήματος του Κοινοβουλίου, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, η ευθύνη της καταστροφής ανήκει αποκλειστικά στον Δημήτρη Καμπόσο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους του. Ο Δήμος δεν μερίμνησε για να συνδεθεί ο αρχαιολογικός χώρος με το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο φτάνει μέχρι τα σπίτια του σύγχρονου χωριού, λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω. Το Υπουργείο είχε επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα στον Δήμαρχο Καμπόσο, αλλά αυτός κώφευε. Η κ. Μενδώνη κάλεσε τον Δήμαρχο να κάνει επιτέλους τη μελέτη, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο τη χρηματοδότηση του έργου.

Αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας Καμπόσου ήταν το ότι τα πυροσβεστικά οχήματα έφταναν για ανεφοδιασμό νερού στα Φίχτια! Ο Δήμαρχος Καμπόσος σε δηλώσεις του στο MEGA, ανέφερε ότι δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, ότι κάηκαν λίγο κάτι πέτρες. Ένας άνθρωπος που δεν έχει την παιδεία να κατανοήσει το γεγονός και αντιμετωπίζει τις Μυκήνες σαν ένα σωρό από πέτρες, δεν αξίζει να φέρει τον τίτλο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών.

Ας αναλογιστούν οι συνδημότες μας αν τους αξίζει να εκπροσωπούνται από ένα τέτοιον άνθρωπο.

• Έναν Δήμαρχο που έχει εγκαταλείψει τους αρχαιολογικούς χώρους του δήμου Άργους – Μυκηνών, οι οποίοι ανήκουν στο top10 των μνημείων της αρχαιότητας στην Ευρώπη.

• Έναν Δήμαρχο που αρέσκεται να φωτογραφίζεται με Γενικούς Γραμματείς και Υπουργούς προς άγρα ψήφων.

• Έναν Δήμαρχο που επαίρεται για το κλειστό Μουσείο της έδρας του Δήμου, που αφήνει το κάστρο να καταρρέει, το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου και το Ηραίο να δείχνουν εγκαταλειμμένοι, που θέλει να μετατρέψει τις Μυκήνες και την Λέρνα σε Ντίσνευλαντ.

• Που έχει αναθέσει με αδρά αμοιβή σε εταιρεία την φύλαξη της γούρνας που έφτιαξε στην πλατεία και αφήνει ανοχύρωτες τις Μυκήνες.

• Έναν Δήμαρχο που θεωρεί πολιτισμό το καρναβάλι και τη μετατροπή της Μεγάλης Παρασκευής σε συναυλία.

• Έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αντιληφθεί την ιερότητα τόπων και στιγμών.

Αλλά, όπως έγραψε ο Μανόλης Αναγνωστάκης, «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε».

Τάσσος Χειβιδόπουλος

spot_img