Όχι, οι Μυκήνες δεν είναι απλά πέτρες που δεν καίγονται (γράφει ο Παν. Ψυχογυιός)

Γράφει ο Παναγιώτης Ψυχογυιός, πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Αυτές οι πέτρες γέννησαν τη γνώση της γλώσσας που αρθρώνουμε 3.000 χρόνια αργότερα. Ό,τι έφτιαξε πολιτισμό που έκανε ανθρώπους σε όλη την οικουμένη να συγκινηθούν και να γεμίσουν την ψυχή τους και να δακρύσουν από την πληρότητα ξεκίνησε από εκεί.

Οι Μυκήνες σου έδωσαν την γνώση της γλώσσας των βραβευμένων ποιητών.Οι «πολύχρυσες» Μυκήνες, η πόλη του μυθικού βασιλιά Ατρέα και του Αγαμέμνονα, οι μνημονευμένες από τον Όμηρο που κάθε χρόνο δέχονται πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες και κάνουν την χώρα μας και την Αργολίδα ξακουστή στα πέρατα του κόσμου.

Και που σήμερα πειθήνια ΜΜΕ και Υπουργέιο Πολιτισμού ασελγούν πάνω τους και μας λένε ότι δεν έγινε και κάποια μεγάλη ζημιά, λίγο μαύρο θα βλέπουν οι τουρίστες και ότι ο μηχανισμός απέδωσε!

Νροπή και θλίψη!

Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει για να αναλάβει κάποιος την ευθύνη;

Τι έπρεπε να γινει σε αυτή την χώρα για να αντιληφθεί κάποιος ότι η ενασχόληση με την Πολιτική δεν είναι εύκολο χρήμα, αλλά εμπεριέχει βαριά ευθύνη;

(Η φωτιά διέσχισε τον αρχαιολογικό χώρο, λες και ήταν το τελευταίο απροστάτευτο χωράφι… Κανένα μέτρο πρόληψης, έλλειψη νερού και ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς απροστάτευτο. Πότε επιτέλους όλοι όσοι εμφανίζονται υπεύθυνοι θα μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και την ίδια την ιστορία;)

 

1 σχόλιο

  1. Τροπής στους πολιτικούς που δεν καθαρίζουν αυτά τα ωμορφα αρχαία που έχει η Ελλάδα που μπορούν να τα εκμεταλεφτουν και να είναι το πιω πλούσιο κράτος του κόσμου και παλλη μεγάλη ντροπής 😪

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια