Δήλωση του Γιάννη Γκιόλα για την πυρκαγιά που πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Τη θλίψη του εξέφρασε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, μετά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από κοντινό σημείο και στη συνέχεια εισήλθε στον αρχαιολογικό χώρο, περνώντας από τους βασιλικούς τάφους και φτάνοντας στην Ακρόπολη των Μυκηνών.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκιόλας:

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τις οποίες συνέδραμαν και αντίστοιχες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, προσπάθησαν να μειώσουν το μέγεθος της φωτιάς και να προστατεύσουν το Μουσείο, ενώ απομακρύνθηκαν οι ευρισκόμενοι εντός του χώρου επισκέπτες.

Υπάρχουν όμως αρκετά εύγλωττα ερωτήματα σχετικά  με την αμεσότητα και τον τρόπο αντιμετώπισης της φωτιάς, ειδικά στον αρχαιολογικό χώρο.

Γιατί εντέλει δεν προστατεύθηκε επαρκώς και έγινε παρανάλωμα του πυρός ένα μεγάλο τμήμα του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO.

Αναμένουμε και την επίσημη έκθεση που θα συνταχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που γεννώνται και απασχολούν πολλούς συμπολίτες μας καθώς και μέσα επικοινωνίας στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Προς ώρας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όσους συνέδραμαν το έργο της, ώστε να μειώσουν την έκταση της φωτιάς στο χώρο και να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο που συνέχισε να κατακαίει βορείως την αγροτοδασική έκταση, για να μην επεκταθεί και στους κοντινούς ελαιώνες. Στο μυαλό μας ηχεί σκληρός ο λόγος του Σεφέρη:

Τούτες τις πέτρες τις αγάπησα όσο βάσταξα. Τούτες τις πέτρες, τη μοίρα μου. Τις αφήσαμε να πληγωθούν και να μας πληγώσουν.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια