Π. Νίκας: Η Περιφέρεια συνδράμει τον ιδιωτικό τομέα, αναμένουμε προτάσεις για χρηματοδότηση

“Η πατρίδα μας πρέπει να βγει νικήτρια από τις πρόσφατες δοκιμασίες, για τον λόγο αυτό πρέπει να συμπαρασταθούμε στους επιχειρηματίες μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχουν τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Αυγούστου, στην Τρίπολη.

Στόχος της συνέντευξης, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, ήταν “να βοηθήσουμε όλοι να διαδοθεί η πληροφορία για τις δράσεις που χρηματοδοτούνται, προκειμένου όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να κάνουν τις αιτήσεις, οι οποίες αξιολογούνται με απόλυτη διαφάνεια”.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο Π. Νίκας, “ως Περιφέρεια έχουμε αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία με τα Επιμελητήρια και την έκφρασή τους στην διαχείριση των προγραμμάτων, τον ΕΦΕΠΑΕ, και ‘τρέχουμε’ προγράμματα χρηματοδοτούμενα για να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό τομέα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.

Πρώτη μας προτεραιότητα, τόνισε ο περιφερειάρχης, είναι “να γνωρίζουν όλοι τι προγράμματα υπάρχουν”, εκφράζοντας στο σημείο αυτό ευχαριστες προς “τους συνεργάτες, τους φορείς και τα μέσα ενημέρωσης που βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή”.

Στα προγράμματα που “τρέχουν” αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 25 εκ. ευρώ, αναφέρθηκαν στη συνέχεια ο Αντώνης Ψαράκης προϊστάμενος της ΕΥΔ ΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος) της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Παναρίτης (πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας), καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουντρούκας εντεταλμένος σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Οπως τονίστηκε, το ένα πρόγραμμα αφορά την υποβολή προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων με αντικείμενο την “Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020”.

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 3.750.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στο πλαίσιο της πιο πάνω δράσης ενισχύονται επενδυτικά σχέδια διάρκειας έως 24 μηνών συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος) από 10.000 έως 60.000 ευρώ.

Το δεύτερο, προϋπολογισμού περί τα 18,5 εκ ευρώ, χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις για κάθε είδους ανασυγκρότηση, με επιδότηση που μπορεί να φθάσει μέχρι και 400.000 ευρώ.

Αναλυτικές πληροφορίες και άλλες διευκρινίσεις για τα πιο πάνω προγράμματα δίνονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου και από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Τέλος, η τρίτη δράση -με προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ- υπάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και αφορά επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων. Δυνητικά δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις.

Η αρχική πρόσκληση, με προϋπολογισμό 3,8 εκ. ευρώ. αφορούσε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε αστικά κέντρα, ωστόσο η απορρόφηση σε αυτή έφθασε μόνο τις 500.000 ευρώ κι έτσι, τα υπόλοιπα 3,3 εκ ευρώ θα διατεθούν για μεταποιητικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εκτός αστικών κέντρων.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

1η Οκτώβρη 1944: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης στο Άργος (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση, οικονομολόγου-προέδρου της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού (Πρωτοδημοσιεύτηκε στην Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού) «Προκήρυξη προς το λαό του...

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αργολίδα του κλιμακίου της ΝΔ

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου την Αργολίδα. Σε αυτό συμμετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης...

Επτά εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Αργολίδα

Συνολικά 40 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σε εκπροσώπους πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, φορέων, αθλητικών σωματείων και αστυνομικών διευθύνσεων...

Ναύπλιο: Φωτίστηκε η Νέα Πόλη Κούρτη – Προχωρά η ανάπλαση

Ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων Η αστική ανάπλαση στην περιοχή Νέα Πόλη - Κούρτη Ναυπλίου προχωρά με γοργούς ρυθμούς με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, βιώσιμου...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

1η Οκτώβρη 1944: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης στο Άργος (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση, οικονομολόγου-προέδρου της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης...

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αργολίδα του κλιμακίου της ΝΔ

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα...

Αλλάζουν από 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται

Αλλάζουν από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής...

Στο Ναύπλιο το σαββατοκύριακο το 3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με στόχο την ενημέρωση και προετοιμασία για τις εξελίξεις...

Περίπατος ευαισθητοποίησης στο Κρανίδι για τον καρκίνο του μαστού

Συμβολικό περίπατο ευαισθητοποίησης για το καρκίνο του μαστού οργανώνει...

Σύσκεψη των ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών της Αργολίδας

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 9πμ, στα γραφεία...

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος...

Προτείνουμε...