Ερώτηση Γιάννη Γκιόλα: Γιατί καθυστερεί η μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα;

Nέα ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας με θέμα την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης των υπουργικών εξαγγελιών για την ολοκλήρωση του έργου μεταφοράς νερού και διανομής άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκιόλας στην ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μ. Βορίδη:

Στην από 12.12.2019 συνεδρίαση της Βουλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα με αντικείμενο την υλοποίηση του, υψηλής σπουδαιότητας για το Νομό Αργολίδας, έργου μεταφοράςκαι διανομής αρδευτικού νερού από τα δίκτυα του Ανάβαλου στο Δήμο Ερμιονίδας, του Νομού Αργολίδας.

Ερώτηση με το όμοιο αντικείμενο είχα καταθέσει ήδη από την 8.11.2019, καθώς όμως δεν απαντήθηκε εντός μηνός, επανήλθα καταθέτοντάς την πλέον, ως επίκαιρη.

Στη σχετική συνεδρίαση της Βουλής, επεσήμανα την απόλυτη αναγκαιότητα του εν λόγω έργου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, και πιο ειδικά, για την αντιμετώπιση των φαινομένων ξηρασίας που ήδη είχαν οδηγήσει σε μερική καταστροφή περισσότερες ντόπιες και ποιοτικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση του δευτερογενούς τομέα καιπιο συγκεκριμένα, του τουρισμού της περιοχής της Ερμιονίδας, ούσας μια εκ των πλέον ξηροθερμικών περιοχών της χώρας.

Η θεμελιακή σημασία της εν λόγω υποδομής για το συγκεκριμένο τόπο έγινε απόλυτα κατανοητή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηνπαρελθούσα τετραετία.

Για το λόγο αυτό και για τον προώθηση του έργου, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4709/ 02.7.2019 απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και ΔιαχείρισηςΚοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη, εντάχθηκε η πράξη “ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ” με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011313847 στη Δράση 4.3.1. “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων” του Υπομέτρου 4.3 “Στήριξη για επένδυση σευποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας” του Μέτρου 4 “Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού” του ΠΑΑ 2014 -2020.

Στη συνεδρίαση της 12.12.2019 στη Βουλή, ο Υπουργός ΑγροτικήςΑνάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδης, στην ερώτησή μου περί του «πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ενέργειες που απαιτούνταιγια την περαιτέρω προώθηση και υλοποίηση των έργων μεταφοράςκαι διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα νερού του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας» απάντησε ότι απαιτείται σειρά απαλλοτριώσεων, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργου, ότι για αυτές έχει εγκριθεί προϋπολογισμός ύψους 500.000 ευρώ στο υποέργο «Απαλλοτριώσεων» και έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τη μη καθυστέρησή τους.

Τέλος, ο Υπουργός δήλωσε, από το βήματης Βουλής, ότι «επισπεύδουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου το έργο να γίνει το ταχύτερο δυνατόν».

Έκτοτε όμως, έχουν παρέλθει σχεδόν εννέα (9) μήνες και ουδεμία σχετική πρωτοβουλία γνωρίζουμε να έχει αναληφθεί από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πού οφείλεται η τόσο μακρά καθυστέρηση της εξέλιξης του έργου;

2. Eξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση ηταχεία πρόοδος και ολοκλήρωση του τόσο αναγκαίου, για τηνπεριοχή, έργου;

3. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των προβλεπόμενων εργασιών και διαδικασιών για τον ανωτέρω σκοπό;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Δωρεάν μετάβαση από Αργολίδα στην ημερίδα ενημέρωσης για την Πνευμονική Ίνωση

  Πρόσκληση του Ελλγνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» Ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» με χαρά σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο «Πνευμονική...

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες – Το ψήφισμα με τα αιτήματα

Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιστροφές των προκαταβολών για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που ζητάει ο ΕΛΓΑ, έκαναν αγρότες της Αργολίδας...

Δίκες για πλειστηριασμούς: Έπαυσε η δίωξη κατά των 18 – Αναβολή της δίκης των τριών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου αποφάσισε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου να παύσει η δίωξη κατά των 18 ατόμων που το Σεπτέμβριο του 2017 είχαν συλληφθεί...

Η έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» τον Νοέμβριο στην Αργολίδα – Δηλώσεις συμμετοχής

Η «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ», η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου, μετρά ήδη 6 χρόνια επιτυχημένης και αποτελεσματικής παρουσίας στον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και έχει καθιερωθεί...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Η ΕΠΣ Αργολίδας διασκεδάζει…

  Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ενώνεται...

Ημερίδα διοργανώθηκε στο Ναύπλιο από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων

Η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, σε ...

5 εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους-Μυκηνών

Η Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών, που δραστηριοποιείται στα...

Δωρεάν μετάβαση από Αργολίδα στην ημερίδα ενημέρωσης για την Πνευμονική Ίνωση

  Πρόσκληση του Ελλγνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» Ο Ελληνικός...

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες – Το ψήφισμα με τα αιτήματα

Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιστροφές των...

Προτείνουμε...