Η ΕΑΣΑ “ΡΕΑ” ενημερώνει τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών για τη χορήγηση ενίσχυσης

Η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας “ΡΕΑ” ενημερώνει τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών της περιοχής μας, ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση οικονομικής κρατικής ενίσχυσης στον κλάδο των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών των οποίων η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως αρμόδιος φορέας, πραγματοποιεί διασταυρωτικούς μηχανογραφικούς ελέγχους και αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις ενίσχυσης.

Με την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας “ΡΕΑ” είναι στη διάθεση των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών για την άμεση και έγκυρη εξυπηρέτησή τους.

Δικαιούχοι είναι όσοι:

  • Έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019.
  • Έχουν «Άδεια Παραγωγού Πωλητή Λαϊκών Αγορών».
  • Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019.
  • Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίστηκε:

  • σε 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19.
  • σε 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια